666

666 är skräcknoveller av den danske rysmästaren Benni Bødker. Serien 666 kommer bestå av 13 noveller som garanterat lämnar lamporna tända! För det finns få saker som 9–12-åringar slukar så som skräck. Om ni vill läsa alla på en gång finns de digitalt hos t.ex. Storytel, Nextory, ILT, Ugglo eller Adlibris.

Berättelserna i 666 är korta, fristående skräckberättelser som handlar om annat än monster. Från barnhem till skeppsbrott – allt blir oerhört skrämmande i Bennis händer.

Teman

  • Fristående skräcknoveller
  • Klassisk skräck
  • Historiska perspektiv

 

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck läslusten med &&&


666 är en del av Hegas lättlästa skräckutgivning för 9 till 12. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via oerhört läskig skräck av Benni Bødker. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar ungdomens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!