2020-08-31 08:00
Hegas

Är du på jakt efter böcker till nybörjarläsare i åldern 6 till 8 år? Då har du hamnat rätt. Vi på redaktionen har valt ut fem titlar i fem olika Hegas-nivåer! Våra nivåer finns till för att du ska kunna sätta rätt bok på rätt nivå i rätt barns händer. Det gör läsningen lustfylld.

Tips 1: Serien om Lukas (nivå 1)

Serien om Lukas har blivit mycket populär bland de yngsta läsarna. Alla böcker i Lukas-serien är fristående och handlar om Lukas äventyr på Mars, som riddare, drak-krigare eller som super-hjälte. Det är lättläst för nybörjarläsaren om hur en fantasivärld blir till verklighet, med en hög grad av spänning och action. Det kompletteras med uttrycksfulla och fräcka illustrationer som är lätta att leva sig in i.

 

Tips 2: Spanarna-serien (nivå 2)

Böckerna om Hanna och Malva i Spanar-böckerna har blivit väldigt populära bland yngre läsare. Det är perfekta spaningsböckerför lågstadiet! I varje bok är Hanna och Malva på nya äventyr - i grottor, bibliotek, bland troll i skogen eller zombier i gallerian eller på ruskiga hotell. Rysarserien är både spännande och humoristisk på en och samma gång. 

 

Tips 3: Pirat-apor (nivå 3)

Pirat-apor är en serie som garanterar skratt med sina skruvade och spännande äventyr. Följ med Banan-skägg och hans besättning i sökandet efter skatter och pirat-tävling på de sju haven! De tokiga bilderna och korta kapitel gör dem perfekta för den humor-törstande yngre läsaren! Dessutom det alltid en ordlista i slutet av boken.

 

Tips 4: Lilla Skräckbiblioteket (nivå 4) 

VARNING: BÖR EJ LÄSAS VID LÄGGDAGS! Serien Lilla skräckbiblioteket är klassiska sagor i nya, riktigt skruvade tappningar. Klassiska sagor som Askungen, Stadsmusikanterna från Bremen och Rödluvan för en ny innebörd för de yngsta nybörjarläsarna. Trodde du att du kunde alla de gamla klassiska sagorna? Se då upp, för här återberättas de i en helt ny stil för de allra modigaste. De här sagorna är så läskigt spöklika att du aldrig mer kan tänka som förr på de gamla kära figurerna!

Pssst… För dig som vill ha mer av klassiska sagor släpper vi snart Ask-Ninjan. Det är ytterligare en bok som gör en twist på den klassiska sagan om Askungen. Till skillanden från den klassiska sagon strävar Ask-ninjan att bli en ninja och livvakt åt prinsen. 

 

Tips 5: Bli klok på-serien (nivå 5)

Bli klok på är en faktaserie för barn från 6 år. Serien vänder sig till vetgiriga barn som vill bli kloka på allt mellan himmel och jord. Lekfulla illustrationer och humoristiska bildtexter bidrar till en lättläst och underhållande läsupplevelse. Böckerna innehåller även ett quiz på slutet där läsaren kan testa sina kunskaper. I Uppfinningar får läsaren lära sig mer om hur olika uppfinningar kom till och ibland också vem som gjorde dem. Bli klok på uppfinningarnas fantastiska historia och hur de har förbättrat våra liv!

Alla våra böcker har kostnadsfria Läsnycklar 

Om du vill diskutera boken ytterligare i klassrummet, biblioteket eller vid köksbordet så kan du ta av våra kostnadsfria Läsnycklar på MeraHegas.se! 

 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
GSzhs
Kod från Captcha-bild:

One Kayleigh Wanless Pornstar Success Story You'll Never Believe Kayleigh wanless pornstar
2024-04-02 02:48:30
One Kayleigh Wanless Pornstar Success Story You'll Never Believe Kayleigh wanless pornstar
Why We Are In Love With Pornstar (And You Should, Too!) site
2024-03-19 12:01:16
Why We Are In Love With Pornstar (And You Should, Too!) site