Hem » 0 till 9 » 16

16

I serien 16 lyckas författaren Helena Karlsson på få ord berätta om starka känslor och svåra dilemman. Vi får följa ungdomar genom en osäker och utmanande vardag där de tvingas välja sida och stå för sina val. Inte det lättaste alla gånger!

Serien 16 är lättläst, spännande och nästan omöjlig att lägga ifrån sig.

Teman

  • Svåra frågor
  • Grupptryck
  • Livsval

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck tonåringens läslust


Serien 16 av Helena Karlsson är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker tonåringens läslust. Allt för att just dina tonåringar ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » 0 till 9 » 16