Hem » Bokserierna » Överlevarna - Tara på Titanic

Överlevarna - Tara på Titanic

Finns att köpa från 9 januari 2023.
1+ 183 kr
5+ 175 kr
10+ 166 kr

Dokument (0)

Bokprat

Handling

En katastrof till havs och en väldigt modig flicka. Tara tycker det ska bli roligt att åka med sina föräldrar över Atlanten på det berömda fartyget Titanic. Hon blir vän med den jämnåriga flickan Paulina. Men en natt börjar fartyget att sjunka. Sakta men säkert grips passagerarna av panik.

Kvinnor och barn ska räddas först. Men Paulina har ju ingen mamma. Om hon ska ha en chans att överleva måste Tara hjälpa henne. Ska Tara riskera livet för att hjälpa sin vän? Överlevarna är en serie skönlitterära böcker om verkliga historiska händelser. Hur överlever man en kris och hur klarar man av det som händer efteråt? Denna spännande bok en bra grund för diskussioner om vänskap, rasism, klass och katastrofer.

Läs mer

Fakta om boken

Artnr: 084208
Streckkod: 9789180084208
Författare Nikki Shannon Smith
Illustratör Matt Forsyth
Översättare Peter Eronson
Hegas-nivå 4 - För dig som vill läsa berättelser som kräver en viss förförståelse och utvidgar ditt ordförråd.
Ålder 9-12
Antal sidor 93

Recensioner

Lämna ett omdöme
Omdöme (1)
Ååå så bra och gripande!
Jag hoppas verkligen att jag är en av få som missat serien Överlevarna? Har precis läst ut denna och jag vet inte hur men denna bok drabbade mig mer än filmen Titanic när jag var ung tonåring.

Just det där att man får följa ett barns perspektiv, det suger sig fast på ett helt annat sätt.

Jag tycker om att författaren inte väjer för det svåra, inte ger historien ett lyckligt slut men ändå ett visst framtidshopp. Bilderna är dessutom otroligt talande och gripande. Extra plus i kanten för att flickor har huvudrollen i samtliga böcker!

Av samma författare

  • 183 kr
  • Andra har även köpt

  • 183 kr
  • 183 kr
  • 183 kr
  • 161 kr
  • 138 kr