13/9
Emelie Olofsson

Har du ett barn i din närhet som hyser en osund – eller för den delen sund – kärlek till olika typer av skärmbaserade spel? Önskar du att detta barn någon gång ibland tittade i en bok också? Då är det här inlägget för dig!

Om du älskar romantiska filmer med lyckliga slut, verkar det då troligt att du i första hand väljer misär eller splatterskräck när du funderar på vilken bok du ska läsa. Troligen inte. Barn fungerar på samma sätt som vi vuxna i detta. Gillar barn att se action vill de troligen läsa actionfyllda böcker. Gillar barn sport kanske de också vill läsa om barn som sportar. Föredrar de fantasyfilmer är det kanske en fantasybok de borde få i händerna när de frustrerat utbrister att det inte finns några bra böcker. Så för barnet som bara vill spela skärmbaserade spel är det kanske en bok om just spel som öppnar deras ögon för litteratur.

Här kommer därför ett gäng heta spelbaserade boktips.Arkon mot Ängeln

I den superlättlästa serien Super-serien slåss Arkon mot en hel bunt med skurkar. Han vinner över den ena fienden efter den andra och snart är det bara Ängeln kvar. Den värsta skurken av dem alla! Kommer Arkon kunna besegra honom? Med få ord och färgsprakande bilder drar Jan Kjær in läsaren i ett spännande speläventyr.Super-bockarna Bruse

På väg till ängen råkar de tre bockarna Bruse bli indragna i ett tv-spel. Bockarna får olika superkrafter – ninja, krigare och trollkarl – och ängen byts ut mot ett läskigt slott fyllt med hemska fiender som de måste besegra för att komma ut på andra sidan.

I en mix av vanlig text och serierutor och med bildestetik lånad från spelvärldenflippas den här klassiska sagan till något helt nytt. Men den behöver ju inte bli sämre för det. Speciellt inte för den spelgalna!