Hem » Bokserierna » Robin Spököga - Bus eller godis?

Robin Spököga - Bus eller godis?

Det spökar i ödehuset och inga barn vågar gå dit på Halloween. Eli vill inte gå in. Men Robin är inte alls rädd. Han vill ha mer godis, så han knackar på. Dörren öppnas, men det står ingen där inne. Så hör han en röst. En gammal röst, långt inifrån mörkret ...
1+ 138 kr
5+ 131 kr
10+ 125 kr

Dokument (0)

Bokprat

Handling

Det spökar i ödehuset och inga barn vågar gå dit på Halloween. Eli vill inte gå in. Men Robin är inte alls rädd. Han vill ha mer godis, så han knackar på. Dörren öppnas, men det står ingen där inne. Så hör han en röst. En gammal röst, långt inifrån mörkret ...

Robin är en helt vanlig kille, förutom att han kan se saker ingen annan ser. Bus eller godis? är andra fristående delen i Robin Spököga, en extra lättläst rysare för den orädda nybörjarläsaren som gillar spännande och lagom otäcka berättelser. Med korta meningar, många illustrationer och ett raskt tempo blir läsaren hjälpt genom hela boken.

Läs mer

Fakta om boken

Artnr: 088176
Författare Nina Rosenblad
Illustratör Gustaf Lord
Hegas-nivå 1 - För dig som vill ha en kort och fartfylld läsupplevelse.
Ålder 6-8
Antal sidor 25

Recensioner

Lämna ett omdöme
Omdöme (1)
Bus eller godis!
Bus eller spöken?

”Robin Spököga” är en extra lättläst rysare för den orädda nybörjarläsaren som gillar spännande och lagom otäcka berättelser.

"Robin Spököga” är en spännande bokserie som passar alla modiga läsare i lågstadieåldern som längtar efter spännande böcker där de samtidigt får öva på sin läsförmåga.

Här möter läsaren Robin, en helt vanlig kille med en ovanlig gåva - han kan se saker som ingen annan ser. Spöken och andra övernaturliga varelser är en del av hans vardag.

Bokserien 'Robin Spököga' består idag av böckerna 'Ensam i mörkret?' och 'Bus eller godis?', och med korta meningar, många illustrationer och ett snabbt tempo hjälper de läsaren genom berättelsen.

Böckerna är skriva av författaren @rosenbladn, som på ett imponerande sätt skapar en lagom kuslig stämning och förväntan med bara några få rader lättläst text.

Böckerna är färgstarkt genomillustrerade av @gustaflord som med läskiga och detaljrika bilder tillför en stark känsla och atmosfär till handlingen.

En extra rolig detalj är böckernas självlysande element på omslagen, vilket gör dem synliga i mörker vilket tillför en extra spänningsfaktor till böckerna.

Till bokserien finns en tillhörande läskig tipspromenad där läsarna får hjälpa Robin Spököga ut ur skogen genom att svara på kluriga frågor om zombies, häxor, troll och flera andra övernaturliga varelser.
Tipspromenad går att ladda ner via @hegasforlag hemsida där det även finns tillhörande läsförståelsefrågor till respektive bok.

Av samma författare

 • 138 kr
 • Andra har även köpt

 • 138 kr
 • 138 kr
 • Dan Höjer
  131 kr
 • 183 kr
 • Antonio Fischetti
  116 kr