9/1
Hegas

Elena Potatis har precis flyttat till Oldmill och hennes nya granne verkar lite konstig. Han går runt med gasmask hela tiden och är allergisk mot nästan allt. Pojken heter Zick och är ännu märkligare än vad Elena först trodde - han kan nämligen se och prata med både spöken och monster. När Elenas katt Prassel försvinner går Zick med på att hjälpa henne hitta katten. Elena och Zick dras in i ett märkligt och underhållande äventyr där Zicks förmåga att se spöken och monster spelar en viktig roll för att få tag i katt-tjuven.

För de som älskar Amulett-serien rekommenderar vi varmt en tecknad äventyrsserie, Monster-allergi. Serien lyfter frågor om tillhörighet och utanförskap ur ett humoristiskt och knasigt perspektiv samtidigt som den bjuder på en hel del spänning och äventyr.

Monsterhuset och De osårbaras pyramid är del ett och två i den tecknade serien av de italienska författarna och illustratörerna Centomo, Artibani, Barbucci och Canepa. Serien har gett upphov till både tv-serier, spel och spin-off-böcker i flera länder. Nu i januari släpper Hegas båda delarna på svenska.

Vågar du läsa eller har du monster-allergi?