2024-02-02 00:00
Hegas
Vad är lättläst, egentligen? Många tror att det bara är barn eller ungdomar med lässvårigheter, dyslexi eller koncentrationssvårigheter som behöver lättlästa böcker. Oavsett hur bra läsare man är kan det ändå finnas ord eller ämnen som känns obegripliga. Så är det inte. Alla kan behöva en lättläst bok ibland.
0 kommentar(er)
2024-01-04 11:32
Emelie Olofsson
Det finns oändligt skrivet om läsning, läsinlärning och läsförståelse. Och är du intresserad av eller jobbar med barns läsning känner du säker till en hel del av detta. Men jag ska försöka koka ner det till något som svarar på tre grundläggande frågor: Vad är läsning? Vad innebär det att vara en god läsare? Hur utvecklas läsförståelse?
0 kommentar(er)
2023-11-10 11:15
Emelie Olofsson
Oavsett om du är bibliotekarie, pedagog eller förälder kommer du någon gång försöka få ett motsträvigt barn eller ungdom att läsa. En del behöver övertygas att läsa en viss bok, andra behöver lockas att läsa överhuvudtaget. Så hur kan du gärna för att få barn intresserade av läsning?
0 kommentar(er)
2023-09-06 08:11
Emelie Olofsson
Ett nytt läsår har just börjat och det betyder inte bara att det är 125 000 barn som går till skolan för första gången, utan också att det nu finns en massa föräldrar vars barn gått över från förskola till skola. Ett stort steg, många frågor och kanske lite oro. Hur ska läraren hinna med alla? Kommer mitt barn att klara sig? Hur blir det med läsningen? Vi kanske inte kan svara på alla frågor, men vi kan reda ut en del om läsning i alla fall!
0 kommentar(er)