Bloggen om lättläst & Hegas

Totalt 219 poster
Sida 16 av 22
2019-09-20 09:03
Hegas
MeraHegas är din digitala verktygslåda för att öka läslusten och läsförståelsen i klassrummet. Dessutom innehåller tjänsten en härlig mix av temaboxar som hjälper dig att arbeta ämnesöverskridande med läsningen. MeraHegas är framtaget av legitimerade lärare och är kopplat till Lgr 11 och erbjuder ett varierande och kreativt utbud – allt för att kunna anpassas till just dina elever.
2019-09-12 14:32
Hegas
Vilken bok som blir en klassiker vet vi först efter att den faktiskt blivit det. En klassiker fångar nya läsare genom flera generationer och har en berättelse som kan kännas igen oavsett hur lång tid det är sedan den skrevs. När en klassiker bearbetas är det därför viktigt att behålla känslan av originalet, det gäller även om boken är en grafisk roman.
2019-09-12 11:09
Hegas
Charlotte Cederlund är en författare med mycket fantasi och fler idéer än hon har tid att skriva ner. Hon älskar fantasy, det hon vill säga med sina berättelser blir starkare när hon slipper anpassa sig till verkligheten. Charlotte är själv bosatt i Skåne men skriver böcker om samer och de mörka skogarna i norr – hur blev det så?
2019-08-30 13:16
Hegas
Jack Werner är bland annat känd från Creepy-podden och Metros Viralgranskaren. Han älskar en bra historia men tycker att det är viktigt att vara källkritisk. Men hur lär du dig egentligen att vara det? Och hur avgör du om det du läser är sant? Jack delar sina bästa tips.
0 kommentar(er)
2019-08-16 12:53
Hegas
Hans Albin Larsson är professorn i historia som faktagranskat böckerna På plats i tiden. I det här fallet handlar faktakollen om en rimlighetsbedömning. Han har helt enkelt kollat om berättelsen stämmer med det vi vet om historien. Men varför är det så viktigt att kunna sin historia och vad innebär det egentligen att vara aktivt historiemedveten?
2019-08-16 08:43
Hegas
Marie Helleday Ekwurtzel växte upp i Helsingborg men har bott i både Jönköping och Milton Keynes i England. Hon är utbildad informatör och har bland annat jobbat med att texta dokumentärfilm. Idag jobbar Marie med barnböcker, något som alltid varit en dröm för henne. Marie är författaren bakom både Glimma och Rymdklubben E.T, två helt olika serier. Från stallet till rymden - hur blev det så?
2019-08-09 10:24
Hegas
När Cecilia Sundh undervisade om forntiden insåg hon att många läromedel fokuserade på södra Sverige. Nästan ingenstans gick det att hitta spännande litteratur om hur livet i norr såg ut. Så hon skrev berättelsen om Älgpojken, den lilla stenålderspojken på tio somrar som räddades av en älg. Böckerna blandar fakta med äventyr och berättar om stenålderslivet i norra Sverige.
2019-07-11 10:26
Hegas
Erika Eklund Wilson är illustratören och formgivaren som tog steget att också bli författare. Hennes serie om Lisa och fjordingen Hallon är populära böcker som berättar om livet i stallet, någonting som Erika själv kan relatera till.
2019-07-11 09:57
Hegas
Torsten Bengtsson jobbade tidigare som specialpedagog och sedan nästan 20 år tillbaka är han även författare. Det var eleverna han mötte i skolans värld som inspirerade honom till att skriva böcker för barn och ungdomar. Torsten Bengtsson gillar inte ordet lättläst även om många av hans böcker är skrivna med ett lite enklare språk.
2019-07-10 12:49
Hegas
Anna Jakobsson Lund har så länge hon kan minnas satt ihop historier för att roa sig själv. När hon var liten skrev hon mycket och drömde om att bli författare. En dröm som tappades bort bland allt som hör vuxenlivet till, men vid 30 år tog hon upp den igen – denna gången på allvar.
Totalt 219 poster
Sida 16 av 22