Hem » Bokserierna » Överlevarna 7- Molly och 11 september

Överlevarna 7- Molly och 11 september

1+ 183 kr
5+ 175 kr
10+ 166 kr

Dokument (0)

Produktbeskrivning

Molly bor i New York med sin lillasyster och sina två pappor. Hennes ena pappa är pilot. En dag hör Molly höga ljud utanför sin skola. Det är den 11 september 2001. Ett flygplan har störtat rakt in i världens högsta byggnad. Tänk om Mollys pappa fanns ombord på planet?

Terrordåden i USA den 11 september 2001 skakade om hela världen. I den här boken får läsaren inblick i ett av vår nutidshistorias hemskaste ögonblick. Läs boken högt i klassrummet och diskutera mekanismerna bakom terrordåd eller varför säkerheten ser ut som den gör på skolan och andra offentliga platser. För förutom att boken är ett fint samtalsunderlag för hur historiska ögonblick påverkar oss än idag är det också en spänningsfylld kapitelbok med högt tempo och många cliffhangers.

Molly och 11 september är sjunde delen i serien Överlevarna som berättar om historiska händelser ur en flickas perspektiv. Alla delar är fristående.

Läs mer

Fakta om boken

Artnr: 777026
Streckkod: 978-91-89777-02-6
Författare Jessika Fleck
Illustratör Jane Pica
Översättare Peter M. Eronson
Hegas-nivå 4 - För dig som vill läsa berättelser som kräver en viss förförståelse och utvidgar ditt ordförråd.
Ålder 9-12
Antal sidor 87

Recensioner

Lämna ett omdöme
Omdöme (1)
Det här en berättelse om en tragisk händelse som är fylld med hopp
Idag är den 11 september, kommer du ihåg vad du gjorde den 11 september 2001? Boken ”Molly och den 11 september” är en dramatisk skildring av terrorattacken den 11 september 2001.

Detta är en dramatisk och historiskt spännande berättelse som är baserat på verkliga händelser och är den sjunde boken i den fristående bokserien ”Överlevarna”, som berättar om historiska händelser utifrån flickors perspektiv. Boken ”Molly och 11 september” är ett måste att läsa för att lära den nya generationen effekten av 9/11.

Trots det svåra ämnet inramar författaren allt mästerligt för den avsedda läsekretsåldern och skriver en spänningsfylld kapitelbok med högt tempo och många cliffhangers. Boken är ett lärorik samtalsunderlag för hur historiska ögonblick påverkar oss än idag och kan använda som komplement när man studerar historia, terrorism, mänskliga rättigheter och demokrati.

Boken berör även ämnen som ptsd, tragedi, homosexuella äktenskap och blandade familjer. Det här är en överlevnadshistoria centrerat kring en tragisk händelse, men som ändå är fylld med hopp och kärlek! Det är ett måste för alla klassrum och skolbibliotek!

Bokprat

Andra böcker från samma författare

Kunder som har köpt denna bok har även köpt

  • 179 kr