Hem » Bokserier » Maj Bylocks äventyrs-klassiker » Maj Bylocks äventyrs-klassiker - Moby Dick: Den vita valen

Maj Bylocks äventyrs-klassiker - Moby Dick: Den vita valen

  • Produkten finns i lager:
1+ 190 kr
5+ 181 kr
10+ 172 kr

  Hjälp med urval
  Leverans inom 3-5 arbetsdagar
  Betala med faktura

Information

Video

Bokens handling

Ismael letar efter äventyr och mönstrar på ett valfångstfartyg. Han vet att det är ett tufft jobb och han får hjälp av sin nyfunne vän, harpuneraren Queequeg. Det de inte vet är att skeppets kapten drivs av ett hämndbegär så stort att det äventyrar allas liv på skeppet. Det ända kapten Ahab vill är att hitta och döda Moby Dick, den vita valen.

Äntligen kan du sätta nyutgåvor av Maj Bylocks älskade lättlästa klassiker i bokhyllan. För många är Majs äventyrsklassiker det första mötet med klassisk litteratur. Så älskade att de ofta står sönderlästa och slitna på bibliotekshyllorna. Nu får de ett nytt liv med nya omslag, ett moderniserat språk och illustrationer av nyexaminerade illustratörer och serietecknare.

Extramaterial

Dokument (0)

Om författaren

Herman Melville föddes 1819 och dog 1891 i New York. Han var en amerikansk romanförfattare och poet. Melvilles far var köpman och när han dog 1832 hamnade familjen i ekonomiska svårigheter. Melville tvingades sluta skolan i förtid och fick börja arbeta. Melville gick till sjöss 1839, först på ett handelsfartyg och sedan på valfångaren Acushnet. Efter ett tag lämnade han fartyget på Marquesasöarna. Hans första böcker, Typee och uppföljaren Omoo, var reseäventyr som baserades på hans möten med folken på öarna. Han är mest känd för sin roman Moby Dick.

Läs mer

Böcker från samma författare


Böcker inom samma kategori


Kunder har även köpt