Mårten Melin

Vem är du?
Jag är född 1972 och bor i Lund. När jag inte skriver böcker besöker jag skolklasser runt om i Sverige och visar eleverna hur man enkelt och roligt skriver berättelser och poesi.

Varför skriver du lättlästa böcker?
Ärligt talat, när jag skickade in min första bok till Hegas var jag inte säker på att den var lättläst – men det var den tydligen eftersom den blev antagen! Det passar tydligen mig att skriva lättläst. Jag skriver både poesi och berättelser, och poesi tycker ju många är svårt. Därför är det kul att det är just Hegas som gett ut två av mina diktböcker – det behöver inte alls vara svårt att läsa poesi!

Vad är det bästa någon sagt om dina böcker?
Att en av mina böcker var så bra att den inte gick att sluta läsa – det kan väl inte bli bättre? Sedan när jag fick Hans Petersonstipendiet fick jag höra att jag skrev böcker i hans anda. Det blev jag också glad över!

Hur får man fler att börja läsa?
Oj, så svårt! Genom att ge dem bra böcker, svarar jag. Och då menar jag redan från början – vi började läsa för vår dotter redan när hon var en månad gammal. Och så är det mycket upp till oss vuxna att läsa också – barn gör inte som vi säger utan som vi gör, sägs det ju och det ligger mycket i det tror jag.

Mer om mig och mina böcker finner du på min blogg: martenmelin.se

  • Mårten Melin
    48 kr
  • Mårten Melin
    175 kr