Hem » Böcker efter tema » Spänning » Överlevarna - Lea och Kristallnatten

Överlevarna - Lea och Kristallnatten

1+ 180 kr
5+ 172 kr
10+ 163 kr

Dokument (0)

Omdöme (1)
Det här är en riktig bladvändare, perfekt för motvilliga läsare eller älskare av historisk spänning
Det här är en bok som tar oss tillbaka till historiens mörkaste händelser - Förintelsen.

Boken ingår i den fristående bokserien ”Överlevarna” som berättar om avgörande händelser i vår historia som berättas utifrån en flickas perspektiv. Böckerna belyser de hjälteroller som flickor och kvinnor har spelat i olika historiska händelser.

I boken ”Lea och Kristallnatten” får läsaren utifrån flickan Leas utsatthet, mod och förtvivlan leva sig in i det som blir avgörandet till Förintelsen - Kristallnatten.

Det här är en fängslande och känslosam läsupplevelse som tillgängliggör historien på ett lätt och engagerade sätt utifrån ett barns perspektiv, något som gör boken extra stark och får mig att ta del av boken med en klump i magen och tårar i ögonen.

Det här är en riktig bladvändare, perfekt för motvilliga läsare eller älskare av historisk spänning av alla kön.

Boken hanterar utmanande och ett viktigt ämne med ärlighet och respekt för läsaren och ämnet, utan att vara överväldigande eller skrämmande.

Om ni har ett barn i åldrarna 9 till 12 år som letar en snabb men upplysande läsning som aldrig kommer tråka ut läsare då är det här en passande bok att läsa som alla andra böcker i bokserien ”Överlevarna”. Men om ni får era barn att läsa böckerna var då beredd att prata om böckernas händelser efteråt, då böckernas starka svartvita bilder och händelser förstärker handlingen.

Att läsa en bok om krig kan vara ett sätt att bearbeta oro och rädsla. Avståndet i tid bidrar till en distans som gör det möjligt att närma sig det svåra utan att det blir övermäktigt.
Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

När Hitler bestämmer att alla judar ska straffas förändras livet för Lea. Plötsligt får hon inte köpa mat i den vanliga affären. Hon får inte längre gå i sin vanliga skola. Hon blir jagad och överfallen. Och en natt blir det ännu mer våldsamt i staden. Fönster till judiska butiker slås sönder, flera synagogor sätts i brand och många judar släpas ut från sina hem och ner till torget. Där blir de förnedrade och slagna. En av dem är Leas pappa. Vad ska Lea göra? 

Serien Överlevarna gestaltar historiska händelser för nutidens barn. Genom den personliga berättelsen om ett annat barn kan läsaren leva sig in i viktiga frågor, som hur man påverkas av att bli betraktad som en andra klassens medborgare. Böckernas teman kopplar samman historia och nutid och är en fin grund för diskussioner om krig, mod, människovärde, familj och vänskap.

Läs mer

Recensioner

Fakta om boken

Artnr: 087957
Författare Emma Carlson Berne
Illustratör Matt Forsyth
Översättare Peter M. Eronson
Ålder 9-12
Antal sidor 93

Andra böcker från samma författare

Kunder som har köpt denna bok har även köpt

 • Charlotte Cederlund
  128 kr
 • Nikki Shannon Smith
  180 kr
 • H.I Larry och Craig Phillips
  175 kr
 • Red. Emelie Olofsson
  128 kr
 • Saddleback Educational Publishing
  171 kr
 • 175 kr