2019-04-18 08:48
Hegas

Klassiska böcker blir ofta mer än bara en bok. De blir filmer, popkultur och en stor gemenskap. De fångar ofta inte bara läsaren för stunden utan för resten av livet. De är också ett perfekt sätt att ta sig an en ny genre. Nu invaderar fler klassiker Hegas och den här gången är det spännande sci-fi av H.G Wells som väcker läslusten.

Sci-fi är en del av fantastiken, en genre som fortsätter öka i popularitet, och även här finns det flera fantastiska klassiker. En av dem är H. G. Wells världsberömda Världarnas krig som skrevs 1898 men som fortsätter att fånga nya läsare än idag.

Men även om historierna som berättas i dessa böcker är spännande nog att fånga nästan vem som helst, kan de vara lite kluriga att ta sig igenom. De är ofta långa och har ett språk som kan kännas krångligt för en som står i startgroparna av sitt läsande. Vi på Hegas tycker inte det ska hindra någon från att uppleva de tidlösa äventyren. Därför började vi ge ut lättlästa klassiker redan 1983 där den spännande berättelsen finns kvar men språket bearbetats så att alla ska kunna njuta av den. Då var det Tusen och en natt.

Nu är det Världarnas krig och Den osynlige mannen av H.G Wells. Den ena handlar om varelser från en annan planet som invaderar jorden, den andra om en tjuv som ingen kan se. Båda har fångat sina läsare under flera generationer och nu vill vi att de ska fånga fler!

Per Demervall är författare, illustratör och serieskapare och har på ett fantastiskt sätt lyckats bearbeta de tidlösa berättelserna och gjort dem lättlästa utan att någonstans tappa varken känsla, innehåll eller spänning. En insats för både läslusten och galaxen!

Klicka här för smakprov på Världarnas krig.

Klicka här för smakprov på Den osynlige mannen.