Kerstin Svevar

Vem är du?
Jag heter Kerstin Svevar och bor vid älven Ljusnan i Bollnäs, som ligger i Hälsingland. I över fyrtio år har jag varit lärare med svenska som huvudämne. Under tjugo år arbetade jag som skrivpedagog på Bollnäs folkhögskola, och även nu efter min pension ägnar jag mig en hel del åt att ha skrivarkurser och är dessutom skrivcoach.

Varför skriver du lättlästa böcker?
Jag tycker om att skriva lättläst, eftersom det behövs böcker för alla läsare på vilken nivå man än befinner sig. Det är viktigt att det erbjuds spännande, intressanta, roliga historier om allt mellan himmel och jord för olika åldrar och skrivna på ett lättillgängligt sätt. Då finns förutsättningar att man kan få ett läsintresse som man sedan har glädje av hela livet.

Vad är det bästa någon har sagt om dina böcker?
Det bästa någon har sagt om mina böcker är att de känns som på riktigt, att den som läser känner igen sig själv.

Vad läser du själv?
Själv läser jag mycket varierat, är så kallad allätare: barn- och ungdomsböcker, olika slags vuxenböcker, gärna om relationer. Jag har alltid en eller flera böcker på gång, och det går inte en dag utan att jag unnar mig en skön lässtund.

Vad gör du mer än skriver böcker?
Ända sedan slutet på sjuttiotalet har jag också skrivit läroböcker i svenska. När jag inte skriver eller läser är jag tillsammans med mina barnbarn, vandrar i skogen med min kamera, ser på film eller njuter av min trädgård.

  • Kerstin Svevar
    178 kr
  • Kerstin Svevar
    178 kr
  • Kerstin Svevar
    178 kr