Helena Karlsson - författare

Vem är du?
Jag heter Helena Karlsson och bor på en liten gård på landet tillsammans med min familj; man och tre tonåringar. Vi bor i Hyssna som ligger mellan Borås och Göteborg. När jag inte skriver böcker arbetar jag som speciallärare i grundskolan. På fritiden gillar jag att vara ute i naturen. Jag tycker också om djur. Läsa är ett annat intresse jag har.

Varför skriver du lättlästa böcker?
Jag började skriva för att jag då jag arbetade i gymnasiesärskolan hade svårt att hitta intressanta, lagom svåra böcker för mina elever. Nu för tiden finns det ett större utbud av lättlästa böcker även för äldre ungdomar och vuxna, vilket jag tycker är väldigt bra.

Vad är det bästa någon har sagt om dina böcker?
Det allra bästa är nog när någon av mina elever har läst en bok och berättar att de tycker om den. Det där personliga mötet med läsaren och extra mycket när det är barn eller ungdomar som man känner är jättehärligt.

Vad läser du själv?
Jag läser allt möjligt själv. Eftersom jag jobbar i skolan och dessutom skriver för barn och ungdomar läser jag en del barn- och ungdomslitteratur och annan skönlitteratur som man läser i de klasser där jag är. Alldeles nyss har jag till exempel läst Flyga Drake, av Khaled Hosseini. Den läser de i en av klasserna där jag är. Det är en fantastisk bok, tycker jag. Annars läser jag olika slags skönlitteratur, jag tycker att det är skönt med variation.

Vad gör du mer än skriver?
När jag inte skriver eller läser umgås jag mycket med min familj. Våra barn idrottar, så ofta åker vi och tittar på olika matcher på helgerna. Det är roligt. Vi har också en stuga i norra Sverige där vi är ganska mycket. Så pysslar jag en del med mina djur, ridning är till exempel en viktig hobby för mig.

Produkter
 • Helena Karlsson - författare
  159 kr
 • Helena Karlsson - författare
  159 kr
 • Helena Karlsson - författare
  159 kr
 • Helena Karlsson - författare
  159 kr
 • Helena Karlsson - författare
  149 kr