Gull Åkerblom

Vem är du?
Min pappa gjorde mig till den jag är. Han läste högt för mig från det jag var riktigt liten. Det har jag fortsatt med, både för mina tre barn och nu för mina sex barnbarn. Det är bara hunden som slipper undan. .. Jag utbildade mig till bibliotekarie som jag sedan var i 30 år. Sedan började jag skriva egna böcker. Det finns bokhyllor i alla rummen i huset här i Kåseberga, till och med i garaget. Jag är alltså en bokälskare.

Varför skriver du lättlästa böcker?
Det är roligt att kunna läsa. Men ibland kan det vara svårt att lära sig knepet. Då är det bra med många böcker att välja mellan. Roliga. Spännande- Och det viktigaste: de ska vara lätta att läsa. För alla har rätt till de böcker som passar just mig! Därför skriver jag lättlästa böcker.

Vad är det finaste någon sagt om dina böcker?
Någon sa en gång att Gull Åkerblom och hennes böcker tar barn på allvar. Det gjorde mig stolt. Det är absolut det finaste som någon har sagt om mina böcker.

Vad läser du själv?
Svår fråga. Jag läser minst två böcker i veckan. Det betyder att jag Har läst många tusen böcker. Jag läser både skönlitteratur och faktaböcker. Fantasy gillar jag, deckare, böcker om andra författare, trädgårdsböcker, om djur och natur, konst. Vissa böcker läser jag om flera gånger, som Tove Jansson och Barbro Lindgren.

Vad gör du mer än skriver?
Som sagt, jag läser. Jag ser på film och teveserier, dokumentärprogram, lyssnar på radio, på musik. Arbetar i trädgården, umgås med mina barn och barnbarn och min man och hund, förstås. Jag stickar och virkar. Ibland sitter jag bara och tänker.

  • 35 kr
  • Gull Åkerblom
    125 kr
  • Gull Åkerblom
    125 kr