Frida Lindgren Karlsson - författare

Jag heter Frida Lindgren Karlsson och är författaren och till serien om Junia. Men har även skrivit faktaböcker för barn och Hästen Lukas och Kossan 75 samt Prinsessan Isabelleserien.

Jag har även skrivit barnfilmen Hela Havet stormar som 2011 vann tungviktsklassen Guldsvanen vilken har visats på bland annat Cnema. Filmen producerades via det s.k. Eastwood projektet.

Idag arbetar jag även i mellanstadieklasser som projektledare där jag undervisar om filmproduktion och inspirerar unga till att skapa film. Mitt huvudyrke är Barnmorska. Jag arbetar på mestadels förlossningen men också på BB och BB-mottagning. Jag har både Kandidat och Magister examen inom Medicin. 

När jag inte skriver böcker och film tycker jag om att motionera och umgås med min familj och mina vänner. Dessutom tycker jag om att resa utomlands till solen och värmen. Jag tycker om god mat och går gärna ut i skogen om tillfälle ges. På somrarna brukar vi vara ute i skärgården. Min stora övertygelse i livet är att man kan nästan allt man vill bara man kämpar och inte tappar hoppet.