Hem » Bokserierna » Avbrottet 3 - En stad som brinner

Avbrottet 3 - En stad som brinner

Elis och Tora är på flykt från Markos kriminella gäng. Deras mål är den stora staden ute vid kusten. De vill se hur illa solstormen har drabbat resten av världen.
1+ 189 kr
5+ 180 kr
10+ 171 kr

Dokument (0)

Bokprat

Handling

Elis och Tora är på flykt från Markos kriminella gäng. Deras mål är den stora staden ute vid kusten. De vill se hur illa solstormen har drabbat resten av världen. Kanske kan de hitta hjälp i kampen mot Marko. Men framme vid kusten möts de av en katastrof. Och dessutom har Marko utlovat en stor belöning om de hittas, levande eller döda ....

I den dystopiska serien Avbrottet gestaltas en värld där ingen vet om strömmen någonsin kommer tillbaka. En lättläst och fängslande thriller för den som gillar spänning, action och att utmana sitt sätt att tänka. Passar bra för diskussion om etiska dilemman i klassrummet. 

Läs mer

Fakta om boken

Artnr: 085809
Streckkod: 9789180085809
Författare Daniel Åberg
Illustratör Johanna Kallin
Hegas-nivå 3 - För dig som vill ha en utmanande berättelse med ett vardagligt språk.
Ålder 13+

Recensioner

Lämna ett omdöme
Omdöme (1)
Den välskrivna apokalyptiska katastrofberättelsen fortsätter med den nervkittlande handlingen som få
”Avbrottet” är en dystopisk thrillerserie i fyra delar som tar med sina läsare till en strömlös och mörk värld i en otäck nära framtid!

”Avbrottet är en dystopisk thrillerserie med nervkittlande spänning som får adrenalinet att rusa och samvetet att gnaga, när man läser denna välskrivna apokalyptiska katastrofberättelse!

När en solstorm slår ut all elektronik blir människorna efter några timmar smärtsamt medvetna hur mycket av dagens samhälle snabbt hamnar i kaos med bristen av elektricitet. Skolor får stänga, affärerna kan inte ha öppet, fordon slutar fungera, kyl-och frysar stängs av, likadant som spis och ugn, ingen kan längre kommunicera per telefon, radio eller dator, slutligen finns det inget rinnande vatten och vad värre är, att apoteken och sjukhusens system slutar att fungerar.

I serien ”Avbrottet” får läsarna möta sextonåriga Elis som vaknar en morgon och inser att strömmen har gått. Allt i samhället slutar fungera. Vad händer i ett samhälle när all elektronik slås ut? Och kommer Elis att lyckas få tag på insulin till sin mamma med diabetes? En kamp mot klockan börjar för att rädda hennes liv, hur långt är Elias villig att gå för att få tag på det livsavgörande insulinet till sin mamma?

Böckerna som ingår i bokserien ”Avbrottet” är:
•Del 1) En värld i mörker
•Del 2) Jagad av alla
•Del 3) En stad som brinner
•Del 4) Vi mot mörkret

I den dystopisk thrillerserien ”Avbrottet” får läsarna ta del av en fängslande och välskriven läsupplevelse som gestaltar en värld där ingen vet om strömmen någonsin kommer tillbaka. Något som gör att samhället snabbt hamnar i de laglösas händer.

Böckerna är skrivna med en lättlästare text som passar ungdomar mellan 12 till 15 år som vill känna adrenalinet rusa i ådrorna och som vill läsa spännande post apokalyptiska böcker med högt tempo och som fängslar en med nervkittlande spänning och action, samtidigt som böckerna öppnar upp för reflektion och eftertanke om vad som är rätt och fel, samt funderingar över hur vårt egna samhälle är uppbyggt idag idag, vad händer om strömmen går, och hur kan man förbereda sig?

Böckerna i thrillerserien ”Avbrottet” är svåra att motstå och passar perfekt till ungdomar som uppskattar att läsa om post apokalyptiska katastrofberättelser!

Detta är även passande högläsningsböcker som riktar till högstadielever då böckerna hjälper till att öppna upp till gruppdiskussioner i klassrummet som riktar sig till ungdomar med berörande ämnen med olika etiska dilemman. Till varje enskild bok finns det även enskilda digitala lärarhandledningar att ta del av via Hegas förlags hemsida.

Av samma författare

  • 189 kr
  • 189 kr
  • 189 kr
  • Andra har även köpt

  • 189 kr
  • 189 kr