Åsa Carlsson - illustratör

Jag heter Åsa Carlsson och jobbar som illustratör och grafisk formgivare. Det är ett kul arbete fyllt av bilder och bokstäver.

Min ateljé finns i Dalsland. De som vill köpa mina bilder finns i hela Sverige. När jag ska göra bilder till en bok börjar det med att någon ringer eller skriver e-mejl till mig. Sedan får jag en text och så börjar arbetet. Bilderna börjar ofta med en skiss (en teckning) och sedan väljer jag hur jag vill arbeta. Det kan vara med pennor, penslar eller kamera. På papper eller i dator.

Bilder kan ha som uppgift att lyfta fram en känsla, några detaljer, en stämning eller en speciell händelse. Man väljer avsnitt i texten. Så sätter man en strålkastare på det som står där genom att skapa en bild. På det viset kan du som läsare känna lite extra.

Min inspiration får jag av andra människor. Men också av att se nya saker, av att göra saker jag inte brukar göra och av att arbeta. Men framför allt tycker jag om att vara i naturen. Jag blir både fylld av nya idéer, tömd på gamla trista tankar och längtar efter att få börja jobba igen!

Mer om mig och mina bilder finner du här: asacarlsson.se

ett urval Hegas-böcker som jag illustrerat:
Spöktågets hemlighet
Korpens hemlighet
Kortets hemlighet
Nyckelns hemlighet