Anna Westin - illustratör

Om mig: Jag har sen jag var barn sagt att jag vill jobba med att teckna så det känns extra roligt att jag nu har frilansat som illustratör i snart åtta år.

Mina bilder är ofta väldigt detaljrika och jag vill att man ska kunna titta länge på bilden och fortfarande hitta nya detaljer. Som kontrast till det pilliga tecknande har jag som hobby att bygga skulpturer i naturlig skala.

Än så länge har jag hunnit med att bygga en häst, en hund, ett får och en flygande gris. Grisen bor i min ateljé och fåret i vardagsrummet. Förutom att jobba kreativt så hänger jag helst med min familj som består av min man Erik, vår dotter Juno och hunden Milou.

Om arbetet med bilder: 2014 fick jag äran att teckna julkalendern åt Sveriges Radio. Det var extremt roligt uppdrag! Samma kalender jobbade även Bröderna Lindgren och Ebbot Lundgren på och det var spännande att få vara med i ett sånt stort projekt. Då var det verkligen fokus på detaljerna för det var viktigt att kalendern skulle funka hela december och inte kännas tråkig efter att man sett den första gången. Förutom kalendern så fick jag teckna material till deras webb som uppdaterades dagligen hela december. Ett riktigt drömuppdrag!

Även till "Simma på Neptunus" har jag försökt att tänka på detaljerna. Processen att ta fram karaktärerna och omslaget gick väldigt smärtfritt och karaktärerna hittades nästan på en gång. Det är alltid roligt när man är flera som har haft samma känsla om hur karaktären ser ut och det klaffar direkt. Boken har en ganska drömsk handling så det gäller att hitta kluriga vinklar och motiv för att illustrera historien på bästa sätt. Ett väldigt roligt uppdrag helt enkelt!