Anna Holmström Degerman

Vem är du?
Jag är författare, bibliotekarie och journalist. Nu skriver jag på heltid men håller också olika typer av skrivarkurser. Jag är en människa som älskar berättelser och ord. Djur är viktiga för mig och jag har alltid haft både katter och hundar. Just nu är hunden Doris min följeslagare och bästa vän. Jag bor på landet men tycker också om städer ibland. Min favoritårstid är sommaren och helst skulle jag se att det var sommar jämt.

Varför skriver du lättlästa böcker?
Därför att jag vill att alla ska kunna hitta en berättelse som passar dom. För att alla ska kunna uppleva den magi som uppstår när man fullständigt förlorar sig i en bok. Det finns ingen känsla som är lik den.

Vad är det bästa någon har sagt om dina böcker?
”Du skriver som det känns.”

Vad läser du själv?
I perioder väldigt mycket och väldigt blandat. Jag har ingen favoritgenre eller favoritförfattare men det finns en speciell bok som jag läser varje år. Sommarboken av Tove Jansson. Det är en sån bok där man hittar något nytt varje gång man läser den.

Vad gör du mer än skriver?
Hälsar på i skolor och håller i skrivarkurser. På fritiden tycker jag om att vara i naturen och gärna vid havet. Men om jag ska vara helt ärlig så skriver jag även på fritiden. Det kan bero på att det är världens roligaste jobb.