2021-09-03 10:25

Under hösten välkomnar vi fem sprillans nya serier till Hegas. Låt barnen läsa om klimataktivism, fotboll, orker och … potatis?! Japp, du hörde rätt. 

En ny hjälte är i stan!

Det är dags för en ny superhjälte att ta plats i våra hjärtan! Super Potato är en knasig och actionpackad superhjälte-serie för de yngsta läsarna. Med en stor dos humor och korta raka meningar är det bäddat för en läsupplevelse fylld av skratt och fladdrande mantlar. Super Max blir förvandlad till en potatis av sin ärkefiende Dr Elak. Tack och lov har Super Max kvar sina superkrafter! Super Max blir Super Potato och i en rad böcker kommer han att bekämpa onda vetenskapsmän, slemmiga rymdsniglar och jätte-kycklingar.

super potato omslag

Är stört alltid bäst?

City BoIS är en lättläst serie om fotboll, mobbning och kämparglöd. I serien lär vi känna Miro som har svårt att sitta lugnt i skolbänken men lätt att fånga snabba passar på fotbollsplan. I skolan blir Miro retad. Men vad händer när Miros lag City BoIS möter mobbarna i en fotbollsmatch? Anders Blentares lättlästa fotbollsserie om Miro och laget City BoIS passar de yngre läsarna som älskar fotboll! Korta och drivna kapitel med fartfyllda illustrationer väcker läslusten hos sportintresserade barn i åldern 6-8 år.

city bois omslag

Ibland är det svårt att sätta gränser

Klubb Demo är en lättläst serie om vänskap, identitet och klimataktivism för mellanåldern. Huvudkaraktären Lisa är trött på att falla för sina kompisars grupptryck. Hon vill vara lite mer som den nya tjejen Vera. Hon verkar så självsäker men ändå snäll. Men varför skulle hon och hennes aktivistkompisar vilja vara med Lisa? Helena Berglund debuterar som författare på Hegas förlag. Klubb Demo är en serie om att känna sig annorlunda och om hur svårt det kan vara att stå upp för både det man tror på och sig själv.

Klubb demo omslag

Fantasy som griper tag

Har du saknat lättlästa fantasy-böcker för mellanåldern? Dessutom med en kvinnlig huvuvroll? Då har du hittat rätt! Briana är ett spännande och lättläst fantasy-äventyr i tre delar. Med ett enkelt språk och fantastiska illustrationer sugs läsaren rakt in i berättelsen. Passar perfekt för läsare i mellanåldern som vill ha ett spännande äventyr med historisk känsla. Benni Bødkers nya serie väcker läslusten hos fantasy-sugna barn i slukaråldern.

briana omslag

Strömmen har gått

Avbrottet är en lättläst dystopiskt thrillerserie av Daniel Åberg. I serien får du möta sextonåriga Elis som vaknar en morgon och strömmen har gått. Allt i samhället slutar fungera. Vad händer i ett samhälle när all elektronik slås ut? Och kommer Elis att lyckas få tag på insulin till sin mamma med diabetes? Daniel Åberg är känd från ljudboksvärlden med sina böcker Virus. Nu lättläst-debuterar han hos på Hegas med en riktigt nervkittlande läsupplevelse för ungdomar.

avbrottet omslag