18/11
Hegas

Skruvade böcker väcker läslust! Det oväntade i böckerna fångar läsarens intresse och visar världen från nya perspektiv. Dessutom kan skruvade versioner av klassiska sagor få barn och unga att läsa klassikerna. Hegas redaktion har tagit fram 5 tips på våra mest skruvade böcker. Garv utlovas!

 Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna 1 - Magi stinker!

Knasig humor där vi får se våra älskade sago-väsen ur nya vinklar! I den första boken om den helt vanliga, lite tafatta pojken Xander, får vi följa med när han lär känna tre förvisade enhörningar med zombie-sjuka. En knäpp och fantasieggande kapitelbok för den som är sugen på skruvad humor!

Zombien Zom 1 - Zom börjar skolan

En annorlunda bok om att börja skolan. Många barn kan säkert känna igen sig i zombien Zom och känslan av att inte passa in i en ny klass. Med humor och värme skildras vardagens bekymmer, vikten av vänskap och styrkan i att vara olika utifrån Zom och de andra monster-barnen.

Pirat-apor 2 - Det stora sjö-slaget

Pirat-apor är en ny serie som garanterar skratt med sina skruvade och spännande äventyr. De tokiga bilderna och korta kapitel gör dem perfekta för den humor-törstande yngre läsaren!

 

Lilla Skräckbiblioteket - Snövit och de sju trollen 

Lilla Skräckbiblioteket av Wiley Blevins är klassiska sagor i nya, riktigt skruvade tappningar. Det finns hela nio böcker i serien! Det är klassika sagor som Hans och Greta, Rödluvan och Snövit för en ny innebörd för de yngsta nybörjar-läsarna. 

 

Flippade sagor 1 - Ask-Ninjan

Ask-Ninjan tillhör en ny serie, Flippade sagor. I denna actionfyllda Askungesaga blandas ninjor och goda féer när den klassiska sagan flippas. Med fartfyllda illustrationer som påminner om animerade serier lockas läsaren till detta häftiga äventyr.

Psst … du har väl inte missat att det finns färdiga diskussionsfrågor till alla våra titlar? Du hittar de kostnadsfritt på merahegas.se. 

 

Vill du ha fler tips på bra lättlästa böcker? Ta en titt på vår avdelning med sagor för barn.

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: