2022-03-23 09:39

Ufospanarna är den senaste delen i serien om spanarvännerna Malva och Hanna som nu ger sig ut på ett nytt spännande äventyr. Vi passade på att ställa 3 frågor till författaren Annika Widholm! 

Ett oväder får Malva att vakna mitt i natten. Utanför fönstret upptäcker hon ett mystiskt sken på himlen. Nästa dag berättar kompisen Hanna att någon har sett ett ufo flyga över havet och de cyklar iväg för att spana efter rymdvarelser. Nere vid hamnen stoppas de av militären som har spärrat av området, men Malva och Hanna ger inte upp så lätt ...

Ufospanarna omslag och Annika Widholm

  1. Hejsan Annika! Vad är det roligaste med att skriva Spanar-böckerna?
    - Det är roligt att skriva om Malva och Hanna eftersom de alltid är med om spännande äventyr. Jag gillar också att de är bästa vänner trots att de har så olika personligheter och intressen. Det är tur för Hanna att hon har en kompis som Malva, som kan bromsa lite och ibland ifrågasätta henne. Samtidigt är det nog bra för Malva att vara vän med någon som Hanna, som har så mycket fantasi och tar med henne på roliga upptåg.

  2. Berätta något som det hittills bara var du som författare känner till om Ufospanarna.
    - Jag fick idén till Ufospanarna för fler år sedan, men det var först efter förra boken, Odjurspanarna, som jag bestämde mig för att det var dags för Malva och Hanna att spana efter utomjordiska varelser. När jag varit på författarbesök i skolor har många elever också önskat att nästa bok ska ha ufo-tema.

  3. Lyft fram någon detalj ur researcharbetet som ligger till grund för den nya boken. 
    - Redan som barn hade jag ett stort intresse för rymden och fascinerades över alla stjärnor och planeter. Jag funderade också mycket på om det kan finnas liv på andra ställen än jorden, och har alltid gillat att se filmer om rymdvarelser. 


Här hittar du alla Spanar-böckerna