Anna Hansson

Jag heter Anna Hansson, och det är jag som har skrivit Pom och Rio – Super-vantar.

Innan jag blev författare jobbade jag som lärare i många år. Så en dag fick jag en idé som jag tyckte skulle passa att skriva en bok om. Sedan fick jag en idé till och en idé till. Till slut hade jag skrivit så många böcker att jag kunde sluta jobba som lärare, och bara jobba som författare.

En del frågar om jag inte saknar att träffa elever nu när jag bara skriver böcker. Men jag är ute på många skolbesök också och berättar om mitt skrivande och mina böcker, så elever får jag träffa ändå. Trots att jag är författare! Det är jätteroligt tycker jag och jag kommer ofta hem med idéer till nya böcker.

När jag hittade på Pom och Rio ville jag att det skulle vara två karaktärer som många barn kunde känna igen sig i. Jag ville att texten skulle vara väldigt lätt att läsa, så att så många som möjligt skulle kunna läsa om dem. Och jag ville att det skulle bli roligt och lite knasigt.

Jag skulle gärna vilja ha ett par magiska vantar, men ännu hellre ett par magiska skor. Tänk vad roligt det skulle vara att kunna springa jättesnabbt, kanske till och med snabbare än en bil?

 

Foto: Sara Backlund

  • 125 kr
  • 125 kr
  • 125 kr
  • 125 kr
  • 125 kr