Hem » Bokserier » SPLEJ » SPLEJ 20 - Mysteriet med följaren

SPLEJ 20 - Mysteriet med följaren

 • Produkten finns i lager: 7 oktober
1+ 184 kr
5+ 176 kr
10+ 167 kr

  Hjälp med urval
  Leverans inom 3-5 arbetsdagar
  Betala med faktura

Information

Video

Bokens handling

Vem döljer sig bakom skärmen?

SPLEJ-gänget har fått över hundra kommentarer på sin senaste video! Det är kul att deras Youtube-kanal nu har så många fans. En kille vid namn Hugo verkar särskilt intresserade av dem. Han går på en annan skola i stan, men vill gärna hälsa på i studion. Ester säger direkt ja, men Peo tvekar. Vem är den där Hugo? Och varför får han en så konstig magkänsla när Ester skriver till honom?

Hur nära kontakt bör man egentligen ha med främlingar på sociala medier? Gänget i SPLEJ går till botten med vem som egentligen döljer sig bakom en profil på internet. Prata om grooming och nätvett med denna samhällsaktuella deckare för mellanstadiet.

Mysteriet med följaren är den tjugonde fristående delen i Torsten Bengtssons populära serie SPLEJ!

Extramaterial

Dokument (0)

Om författaren

Vem är du?
Mitt namn är Torsten Bengtsson och jag har arbetat som författare i 25 år. Jag har skrivit 150 böcker, mest för barn- och ungdomar men också faktaböcker och läromedel. Innan jag blev författare jobbade jag som specialpedagog.

Varför skriver du lättlästa böcker?
Jag gillar egentligen inte ordet lättläst. Om du har svårt att läsa, eller du har dyslexi är en text aldrig lättläst, den är alltid svårläst. För mig som författare är innehållet det viktigaste, att jag har något att berätta. Sen vill jag göra det spännande, roligt och så att många kan läsa boken.

Vad är det bästa någon har sagt om dina böcker?
Jag får ofta mejl eller brev från föräldrar, lärare och bibliotekarier som berättar att de har elever som lärt sig läsa eller att de slukar mina böcker. Det händer också att elever skriver och ger mig beröm för att böcker är spännande och lätta att ta till sig.

Vad läser du själv?
När jag var ung läste jag flera böcker i veckan. Jag slukade nästan allt jag hittade. Idag läser jag betydligt mindre och har svårt att hitta böcker som jag verkligen gillar. Kanske beror det på att jag själv sitter och skriver dagarna i ända, och att jag blir trött på bokstäver och ord.

Vad gör du mer än skriver?
Jag åker ofta ut på författarbesök på skolor runt i hela landet, men även i Norge, Finland och en gång ända till Singapore. Sen lyssnar jag mycket på musik, tränar simning och vandrar.

 

Foto: Sofi Rosenkvist

Läs mer

Böcker från samma författare

 • 184 kr
 • Torsten Bengtsson
  116 kr
 • Torsten Bengtsson
  116 kr

 • Böcker inom samma kategori


  Kunder har även köpt