26/5
Hegas

Tävlingen gick ut på att välja ett av tre Hegas-omslag och sätta ny titel, författare och baksidestext på den. Det handlade om att göra en insats för ett parallellt universum. Varje deltagande klass fick skicka in ett bidrag ... Av 52 bidrag (alltså, 52 klasser deltog?! Det är galet många!) vann klass 6C från Internationella Engelska Skolan i Nacka.

De valde omslaget till Lisa & Max 2: De hemliga tecknen av Patric Nyström & Per Demervall. I det parallella universumet blev boken däremot denna rysare:

Ondskans pöl av Eldorado Ketchup⠀

Vilgot och Maja besöker alltid sin mormor på somrarna. Den här sommaren börjar precis som alla andra, de seglar, plockar blåbär och solar, men snart går saker utför. När de besöker de sedan länge övergivna grottorna halkar mormor av misstag i Ondskans pöl och börjar bete sig annorlunda. Snart färgas hennes ögon röda och Vilgot och Maja tvingas se saker ingen tonåring vill se.⠀

Följ med när tvillingarna hittar svaret på gåtan, Godhetens pöl, och räddar sin mormor från att övergå till den onda sidan för alltid.⠀

Hur känns det att vinna? Vi frågade!

Hur känner klass 6C för sin vinst?

De 30 eleverna i 6C bryter ut i hurrarop när de får höra den glada nyheten De visar både lycka och häpnad. En elev säger “Jag är glad och förvånad!” En annan säger “Jag tycker det är bra för jag gillar att läsa!” och “Jag är chockad men glad.” De vill flera gånger försäkra sig om att det hela inte är ett skämt och de blir imponerade över att de lyckades vinna över så många andra skolor och klasser. Som en elev utbrast: “Jag är helt förvirrad, men glad!”.

Var det svårt att skicka in ett bidrag och hur gjorde ni?

Vi blev indelade i mindre grupper som alla fick göra ett bidrag var. Sedan röstade vi på den vi tyckte var bäst. Det var många bra bidrag och vi blev imponerade över våra klasskamraters idéer så det var lite svårt att välja.

Vilken bok väljer klassen?

Efter en demokratisk omröstning kom de fram till:
En minecraft-zombies dagbok 1 - Mitt liv som zombie av Zack Zombie

  Varor som nämns i nyheten

 • Beställ en anteckningsbok till dig eller hela klassen, alltid fraktfritt! ...
  0 kr
 • Lisa och Max har flyttat till en släktgård med ett hemligt bibliotek. I böcke...
  159 kr
 • När föräldrarna ärver en släktings gamla hus tvingas Max och Lisa att flytta ...
  159 kr
 • Kan zombies bli kära? Zombie är en ung zombie-kille i Minecraft-världen som b...
  142 kr
 • Under gymnastiken i skolan öppnas plötsligt dörrarna och in kommer en ny zomb...
  142 kr