22/7
Hegas

Lilla Skräckbiblioteket är skruvad skräck för lågstadiet

Att läsa en bok är inte bara att traggla sig igenom ett gäng bokstäver mellan två pärmar. Som uppvuxen i ett läsande hem, omgiven av böcker och läsinspiration, lärde jag mig tidigt att läsning är så mycket mer. Varje bok är upplevelse som fortsätter långt utanför pärmarna, som inspirerar till fortsatt skapande, mer läsande och främjar fantasin.

Lilla skräckbiblioteket är en fantastisk samling skräckberättelser för lågstadiet. Här möter läsaren de klassiska sagorna med nya skräckinjagande twister – Rödluvan har blivit Dödluvan, Askungen träffar en vampyrprins, Prinsessan sover på en giftig ärta och så vidare.

Responsen har varit otroligt rolig, pedagoger och skolbibliotekarier berättar hur barnen genast börjar fila på sina egna skräckversioner av kända historier och tävlar om att överträffa varandra i hiskeligheter. Vad sägs exempelvis om en huvudlös Lilla Gubben (Pippis häst)?

När jag skriver läsnycklar funderar jag ständigt över frågor och uppgifter som ska öka barnens läsförståelse och samtidigt skapa läslust och läsglädje. Då blir det lite extra roligt när man stöter på en serie som Lilla skräckbiblioteket vars själva form; känd saga i ny tappning, inspirerar till nytt skapande.

Att skriva några av läsnycklarna inspirerande mig till den grad att jag nästan kände mig lite avundsjuk på de barn som får ta del av uppgifterna och böckerna. "Det här vill ju jag göra!" Och de böcker som inspirerar barnen såväl som pedagogerna och läsfrämjarna kring dem är ju utan tvekan de bästa läsfrämjarna!

Henrietta Denward rekommenderar Hegas serie Lilla Skräckbiblioteket

Om Henrietta

Henrietta Denward, dotter till en uppenbart effektiv litteraturpedagog. Bokhandel, förlag och bibliotek – där det finns barn- och ungdomslitteratur hittar du mig! För mig finns det inget härligare än att para ihop rätt barn med rätt bok och se sann läsglädje.

  Varor som nämns i nyheten

 • Den klassiska sagan i ny tappning. VARNING: BÖR EJ LÄSAS VID LÄGGDAGS! Trodde...
  104 kr
 • Snövits elaka styvmor lurar Snövit att sova för evigt. Endast en kyss från en...
  104 kr
 • Den klassiska sagan i ny tappning. VARNING: BÖR EJ LÄSAS VID LÄGGDAGS! Trodde...
  104 kr
 • Giftig ärta på klassisk bädd. Lilla Skräckbiblioteket - klassiska sagor i ny ...
  104 kr