2023-11-29 13:28
Emelie Olofsson
Hegas bloggserie För bibliotekarien vänder sig framförallt till dig som jobbar på folkbibliotek. Att vara ny på jobbet är … mycket. Det är kanske en ny stad, nya kollegor, nya arbetsuppgifter och om du precis tagit examen är det dessutom ett helt nytt yrke. Det finns tusen och en saker att tänka på och det är omöjligt att vara expert på dem alla från början. Därför tänker vi hjälpa dig med något som vi kan väldigt bra – nämligen allt som rör lättlästa böcker för barn och unga.
0 kommentar(er)
2023-02-21 16:03
Hegas förlag
För att bli en läsare behövs både tillgång till böcker och förmåga att läsa dem. Men även om böckerna finns och är tillgängliga på alla sätt man kan tänka sig, så uppstår inte alltid läslust. För att böcker verkligen ska nå sina läsare och väcka deras läslust behövs det någon som hjälper dem hitta, våga och orka öppna en bok. Det är här ni förmedlare kommer in!
0 kommentar(er)
2020-10-20 13:27
Hegas
Nu är äntligen Hegas höstaffischer här! Har du beställt dem än? Det är två omslag från Zombien Zom och Creepy. Sätt upp i biblioteket eller klassrummet och inspirera till läslust! Om du vill vara ännu mer kreativ med affischerna, vill vi ge dig 5 knäppa sätt du kan använda affischerna i klassrummet på.
2020-01-21 14:17
Hegas
Vissa barn älskar faktaböcker och slukar allt som kan svara på deras frågor eller berätta hur någonting fungerar, ser ut eller kom till. För andra är fakta bara information som staplas på hög och något som är svårt att känna lust kring. Kanske är det för att det inte ges lika mycket utrymme för fantasi? Men så behöver det ju faktiskt inte alls vara! För även när det handlar om fakta, så kan du med hjälp av fantasin göra det riktigt spännande, tokigt, roligt och lustfyllt. Hegas tipsar om fem sätt att göra faktaläsningen rolig(are)!
0 kommentar(er)
2019-02-27 11:32
Hegas
Att jobba läsfrämjande handlar till stor del om att främja läslusten. Att gå från läskunnig till att identifiera sig själv som läsare kan vara en väldigt lång resa att ge sig ut på. Extra långt känns det om man har det kämpigt med läsningen. Vi har samlat 3 knep som ökar läsfrämjande.
0 kommentar(er)