2024-06-07 10:29
Lättlästpodden
Undertecknad skriver (som bekant) blogginlägg och redigerar faktaböcker, men jag driver även Lättlästpodden tillsammans med min redaktörskollega Linnea. I skrivande stund har vi släppt 6 hela och 2 halva avsnitt och jag bestämde mig för att ställa Linnea mot väggen med några frågor.
0 kommentar(er)
2024-02-16 13:37
Emelie Olofsson
Hegas bloggserie För skolbibliotekarien vänder sig framförallt till dig som är skolbibliotekarie i grundskolan. Elever som har tillgång till ett skolbibliotek med en utbildad bibliotekarie presterar bättre i skolan och har högre måluppfyllelse. Det visar forskningen. Och jag hoppas verkligen att mina tio år som skolbibliotekarie hade någon slags effekt på de lärare och elever jag träffade. Men räcker det med att ha skolbibliotek och skolbibliotekarien på plats? Nej. Engagemang och aktivt arbete måste finnas på alla nivåer, från den enskilda skolbibliotekarien till politikerna i kommunhuset.
0 kommentar(er)
2024-02-08 16:19
Hegas
Du läsfrämjare. Du är en av de viktigaste personerna som finns. Och ditt läsfrämjande arbeta gör skillnad för läsare som blir sina allra starkaste läsande jag. Men visste du att det finns många sätt att läsfrämja på?
0 kommentar(er)
2019-06-14 13:57
Hegas
Med projektet ”Att läsa i skolan för att läsa i livet” får Spångholmsskolan i Bara 2019 års stipendium. Projektet syftar till att inspirera ovana läsare i nionde klass till att läsa mer, även utanför skolans väggar. Detta genom att inreda inbjudande läsrum, lyssna på elevernas önskemål och ge dem möjligheten att vara allra först med en bok.
0 kommentar(er)
2019-02-27 11:32
Hegas
Att jobba läsfrämjande handlar till stor del om att främja läslusten. Att gå från läskunnig till att identifiera sig själv som läsare kan vara en väldigt lång resa att ge sig ut på. Extra långt känns det om man har det kämpigt med läsningen. Vi har samlat 3 knep som ökar läsfrämjande.
0 kommentar(er)