2023-08-22 11:46
Emelie Olofsson
Hegas bloggserie För bibliotekarien vänder sig framförallt till dig som jobbar på folkbibliotek. Jag vet att bibliotekarier är en otroligt kompetent yrkeskår som mycket väl kan sköta sin egen omvärldsbevakning. Men jag vet också att tiden inte alltid räcker till och då är det skönt att få några tips längs vägen. Så här kommer en liten guide till hur du kan hålla koll på vår lättlästa utgivning för barn och unga.
0 kommentar(er)
2020-01-21 14:17
Hegas
Vissa barn älskar faktaböcker och slukar allt som kan svara på deras frågor eller berätta hur någonting fungerar, ser ut eller kom till. För andra är fakta bara information som staplas på hög och något som är svårt att känna lust kring. Kanske är det för att det inte ges lika mycket utrymme för fantasi? Men så behöver det ju faktiskt inte alls vara! För även när det handlar om fakta, så kan du med hjälp av fantasin göra det riktigt spännande, tokigt, roligt och lustfyllt. Hegas tipsar om fem sätt att göra faktaläsningen rolig(are)!
0 kommentar(er)
2019-01-24 08:59
Hegas
Genom sina författarbesök inspirerar Pär Sahlin elever till att skriva sina egna berättelser. Själv har han bland annat skrivit de omtyckta böckerna om Nadir och är en uppskattad författare av många, men även en författare kan ha det kämpigt med att skriva ibland.
0 kommentar(er)