Hem » Bokserierna » Superskolan 1 - Kraftlös

Superskolan 1 - Kraftlös

1+ 138 kr
5+ 131 kr
10+ 125 kr

Dokument (0)

Produktbeskrivning

Det är så orättvist! Alla har fått super-krafter! Alla utom Bella. Hon vill också vara stark som Pontus. Eller bli elektrisk som Vega. Bella vill ha sin kraft nu! En dag börjar en ny tjej i Bellas klass. Astrid heter hon. Hon verkar blyg och vill inte berätta om sin kraft. Då försvinner Astrid spårlöst. Kan Bella hitta henne trots att hon inte har någon kraft?

Alla har känt sig utanför och annorlunda någon gång. Kraftlös är första delen i Superskolan och bjuder på teman som identitet, utanförskap och vänskap. För den som gillar superkrafter och vardagsmagi.

Läs mer

Fakta om boken

Artnr: 087636
Författare Mattias Andersson
Illustratör Mattias Andersson
Hegas-nivå 3 - För dig som vill ha en utmanande berättelse med ett vardagligt språk.
Ålder 6-8 år

Recensioner

Lämna ett omdöme
Omdöme (2)
Med en unik blandning av vardagsdramatik och magi är böckerna spännande bladvändare för barn som vil
"Superskolan" är en spännande bokserie som följer eleverna på en skola med unika individer, alla med olika superkrafter.

Här möter vi Bella som fortfarande söker efter sin magiska superkraft och den nya tjejen i klassen, Astrid. Kan det vara så att de har något gemensamt?

Bokserien "Superskolan" blandar vardagsdilemman med magi. Samtidigt berör böckerna viktiga och igenkännande ämnen hos läsarna.

I bokserien ”Superskolan” ingår idag böckerna ”Kraftlös” och ”Kristall-stölden” och till september 2023 släpps tredje delen ”Monstret”.

Böckerna i bokserien "Superskolan" är både skrivna och illustrerade av Mattias Andersson, som med bokserien ”Superskolan” har skapat en spännande läsupplevelse med luftig och lättläst text uppdelad i korta kapitel tillsammans med färgstarka och välgjorda illustrationer i Disney- och manga stil där läsarna kan känna igen uttrycken från den animerade tv-seriens värld och även få läsarna att lättare
föreställa sig den magiska världen som eleverna på Superskolan lever i.

Med en unik blandning av vardagsdramatik och magi är böckerna spännande bladvändare för barn som vill ha en underhållande läsupplevelse.

Böckerna blandar vardagsdilemman med magi och tar upp viktiga ämnen som identitet, utanförskap, vänskap, olikheter, tillhörighet, samarbete, vänskap och om att duga som man är.

Böckerna är utmärkta högläsningsböcker för lågstadiet och kan användas som en plattform för att öppna upp till diskussioner om värdegrundsfrågor i klassrummet. Med en spännande och underhållande handling, tillsammans med viktiga ämnen som berör, ämnen som vänskap, samt moraliska frågor och livsfrågor, som även kan hjälpa barn att utveckla sin empati och förståelse för andra.
Med lättare text och korta kapitel är böckerna även perfekta för barn som vill läsa själva och ha en rolig läsupplevelse samtidigt som de lär sig om viktiga värdegrundsfrågor.

I bokserien ”Superskolan” ingår idag böckerna ”Kraftlös” och ”Kristall-stölden” och till september 2023 släpps tredje delen ”Monstret”.
Grymt bra för nybörjaren!
Ikväll läste jag och sjuåringen denna bok. Som högläsningsbok går den ju på en kväll men han tyckte det var väldigt roligt satt han kunde läsa stora delar av en kapitelbok, även om det var korta kapitel. Det är så roligt när det kommer böcker som bara är sådär perfekt svårighetsgrad för nybörjarläsaren, men samtidigt spännande.
Både jag och sonen ser fram emot fler delar av Superskolan 😊 Enda minuset är att jag kommer fundera i alla evighet på vad Bella gjorde på en skola för elever med superkrafter innan hon visste att hon hade några...

Bokprat

Andra böcker från samma författare

 • Mattias Andersson
  138 kr
 • 138 kr
 • Kunder som har köpt denna bok har även köpt

 • 139 kr
 • 138 kr
 • Marie Helleday Ekwurtzel
  127 kr
 • 131 kr
 • 131 kr
 • 179 kr
 • 179 kr
 • 162 kr