2018-07-22 08:00
Hegas

Veckans Hegas rekommenderar handlar om Lilla Skräckbiblioteket. En samling fantastiska skräckberättelser för lågstadiet där läsaren möter de klassiska sagorna med skräckinjagande twister. Barn som pedagoger har lovordat serien.

Att läsa en bok är inte bara att traggla sig igenom ett gäng bokstäver mellan två pärmar. Som uppvuxen i ett läsande hem, omgiven av böcker och läsinspiration, lärde jag mig tidigt att läsning är så mycket mer. Varje bok är upplevelse som fortsätter långt utanför pärmarna, som inspirerar till fortsatt skapande, mer läsande och främjar fantasin.

Lilla Skräckbiblioteket är en fantastisk samling skräckberättelser för lågstadiet. Här möter läsaren de klassiska sagorna med nya skräckinjagande twister – Rödluvan har blivit Dödluvan, Askungen träffar en vampyrprins, Prinsessan sover på en giftig ärta och så vidare.

Responsen har varit otroligt rolig, pedagoger och skolbibliotekarier berättar hur barnen genast börjar fila på sina egna skräckversioner av kända historier och tävlar om att överträffa varandra i hiskeligheter. Vad sägs exempelvis om en huvudlös Lilla Gubben (Pippis häst)?

Henrietta Denward rekommenderar Hegas serie Lilla Skräckbiblioteket

När jag skriver läsnycklar funderar jag ständigt över frågor och uppgifter som ska öka barnens läsförståelse och samtidigt skapa läslust och läsglädje. Då blir det lite extra roligt när man stöter på en serie som Lilla Skräckbiblioteket vars själva form; känd saga i ny tappning, inspirerar till nytt skapande.

Att skriva några av läsnycklarna inspirerande mig till den grad att jag nästan kände mig lite avundsjuk på de barn som får ta del av uppgifterna och böckerna. "Det här vill ju jag göra!" Och de böcker som inspirerar barnen såväl som pedagogerna och läsfrämjarna kring dem är ju utan tvekan de bästa läsfrämjarna!

Om Henrietta

Henrietta Denward, dotter till en uppenbart effektiv litteraturpedagog. Bokhandel, förlag och bibliotek – där det finns barn- och ungdomslitteratur hittar du mig! För mig finns det inget härligare än att para ihop rätt barn med rätt bok och se sann läsglädje. 

Sugen på fler twistade sagor? Kolla in den nya Flippade sagor-serien. 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
fCtXs
Kod från Captcha-bild:

20 Fun Facts About English Pornstars English pornstars
2024-03-15 20:04:22
20 Fun Facts About English Pornstars English pornstars