Hem » Bokserierna » Doktor Moreaus ö

Doktor Moreaus ö

Engelsmannen Edward Prendick räddar sig från ett sjunkande skepp i land på en ö i Söderhavet. Ön tillhör den mystiske vetenskapsmannen doktor Moreau.
1+ 179 kr
5+ 171 kr
10+ 162 kr

Dokument (0)

Bokprat

Handling

Engelsmannen Edward Prendick räddar sig från ett sjunkande skepp i land på en ö i Söderhavet. Ön tillhör den mystiske vetenskapsmannen doktor Moreau. Snart upptäcker Prendick att doktorn gör de mest fruktansvärda experiment genom att skapa människoliknande varelser av djur. Varelserna har ett eget samhälle utanför Moreaus område. Men när en varelse som är baserad på en puma sliter sig och anfaller doktorn blir det fullt kaos på ön. Hur ska Prendick ta sig bort från denna mardröm? 

Läs mer

Fakta om boken

Artnr: 815937
Streckkod: 9789178815937
Författare H.G. Wells
Illustratör Per Demervall
Översättare Återberättad av Per Demervall
Hegas-nivå 4 - För dig som vill läsa berättelser som kräver en viss förförståelse och utvidgar ditt ordförråd.
Ålder 13+
Antal sidor 66

Recensioner

Lämna ett omdöme
Omdöme (1)
Väck läslusten med science fiction-klassiker i ny stil!
Om ni vill läsa klassiska science fiction-romaner på ett nytt, inspirerande och spännande sätt, där ni kan läsa om alienattacker som leder till förödande framtidskrig, chansen att resa i tiden, möjligheten att bli osynlig och de tillhörande problemen som uppsåt med att vara osynlig, och läsa om den galna vetenskapsmannen som skapar hybridvarelser av olika oskyldiga djur och förvandlar dem till konstiga människor.

I de klassiska böckerna såsom "Världarnas krig", "Den osynlige mannen", "Tidsmaskinen" och "Doktor Moreus ö", kan ni läsa om alla dessa hypotetiska och mörka händelser.

Även om böckerna skrevs för mer än 100 år sedan av författaren H.G. Wells, så fascineras människor fortfarande av liknande händelser, varpå man fortfarande kan läsa om i dagens böcker och se i filmer.

Det som är bra är att nu finns dessa fyra science fiction-böcker i en fristående "HG Wells-klassiker" omarbetade för att locka dagens ungdomar.

Med illustratören Per Demervalls actionfyllda och färgstarka bokomslag, samt bilder utformade i serieformat, illustrerade i svartvit, förstärks Wells fängslande handling som är skriven med löpande text och med seriebilder med tillhörande pratbubblor där delar av handlingen även utspelar sig.

Något som gör att böckerna i serien ”H.G. Wells-klassiker” går utmärkt att läsa en idag även om originalen är skrivna för cirka 130 år sedan!

På detta nya och moderna sätt väcks läslusten hos äldre ungdomar, som här får möjligheten att ta del av klassiska böcker i hybridformat fyllda av action, spänning och skrämmande science fiction.

Böckerna passar även perfekt till klassikerprojekt på högstadiet där det till varje enskild bok även finns separata digitala lärarhandledningar.

Av samma författare

  • H.G. Wells
    179 kr
  • H.G. Wells
    179 kr
  • H.G. Wells
    179 kr
  • Andra har även köpt