Hem » Lättlästa böcker A-Ö » al-Hakawati: Hästhuvudet / svenska-arabiska

al-Hakawati: Hästhuvudet / svenska-arabiska

1+ 171 kr
5+ 163 kr
10+ 155 kr

Dokument (2)

Omdöme (0)
Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

Kan kärlek ändra ditt liv? En fattig vedhuggare är ute och arbetar i skogen. Då hör han en röst. Men var kommer den ifrån? Han ser ingen människa. Så upptäcker han ett hästhuvud som ligger på marken. Huvudet ber artigt att få följa med honom hem. Vedhuggaren tar hem det snälla huvudet. Hans fru får först en chock, men det visar sig att hästhuvudet kommer att förändra deras liv för alltid.

Detta är en så kallad mångspråksbok. På den vänstra sidan står texten på svenska och på den högra arabiska. Två personer kan turas om att läsa inför en tvåspråkig publik. Det muntliga berättandet har i alla tider varit levande i arabisk kultur. Ofta har det varit mor- och farföräldrar som berättat sagor för sina barnbarn. Men det har också funnits de som levt på sin berättarkonst och framträtt på tehus och torg.

De kallades al-Hakawati som betyder "Berättaren", och hade en viktig plats i kulturen. De berättade sagor som de man finner i "Tusen och en natt". Idag är de mindre vanliga, men lyckligtvis upprätthåller många mor- och farföräldrar traditionen.

Läs mer

Recensioner

"Böckerna ges ut med parallell text på arabiska och svenska, vilket är mycket intressant då den kan läsas både av arabisktalande barn och svensktalande barn som på så sätt kan få en gemensam läsupplevelse. Sagan kan även fungera som stöd till svenskundervisningen för arabisktalande barn, men passar även vuxna."
Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 9, 2017

"Det var en mycket spännande upplevelse för mig! För första gången kunde jag läsa något på svenska på ett naturligt sätt – parallellt med mitt modersmål – där jag kunde känna mig kompetent och säker, istället för att hela tiden tänka på grammatiska regler och känna mig tvungen att läsa."
Mahmood, Höganäs

Fakta om boken

Artnr: 434094
Streckkod: 9789175434094
Författare Trad. syrisk folksaga / Mats Rehnman
Illustratör David Henson
Översättare Jihad Rahmoon
Ålder 9-12 år
Pärm Hård
Antal sidor 56
Mediatyp Bok

Andra böcker från samma författare

 • Återberättare Mats Rehnman
  171 kr
 • Återberättare Mats Rehnman
  171 kr
 • Återberättare Mats Rehnman
  171 kr
 • 171 kr
 • 171 kr
 • Återberättare Mats Rehnman
  171 kr
 • 171 kr
 • Kunder som har köpt denna bok har även köpt