6/9
Hegas

På Hegas händer det mängder av spännande grejer just nu! Bland annat har redaktionen fått två nya redaktörer – Urban och Linnea. Några kanske redan har hunnit stöta på dem när de varit ute på sina nya uppdrag, men för de som inte känner till dem kommer här en kort presentation. Hegas hälsar de nya redaktörerna varmt välkomna till vårt boktokiga gäng!

Hej Urban!

Hej! Jag heter Urban Jürgensen och är purfärsk redaktör här på Hegas, fylld med entusiasm inför att jobba med lättläst litteratur för barn och ungdomar med lässvårigheter, eller andra trösklar. Jag kommer närmast från en nioårig karriär som frilansare i bokbranschen, med ett kort avbrott för ett vikariat på saliga Damm förlag.

Jag har tidigare läst diverse kurser i allt från litteraturvetenskap till arkeologi och mystiska mönster i modern litteratur på Lunds Universitet. Det ledde inte till mer än att jag jobbade som brevbärare i många år. Jag provade faktiskt också lyckan i London ett tag, som cykelbud.
År 2009 bestämde jag mig för att sadla om, och gick därför förlagsutbildningen i Lund. Och på den vägen är det.

På fritiden gillar jag att gräva ner mig i musik, gärna elektronisk, och böcker. Det när inte mina två söner eller min sambo pockar på min uppmärksamhet…

Hej Linnea!

Hej hej!
Linnea Carlquist heter jag och är ny redaktör här på Hegas! Så spännande tycker jag, speciellt eftersom jag verkligen brinner för läsningens roll i barns identitetsskapande! Innan jobbade jag på folkbibliotek med barnlitteratur och läsfrämjande, men det känns så kul att få vara en del av utgivningen istället för förmedlingen nu! Jag är genusvetare i grunden och ser fram emot att se hur vi kan fortsätta skapa en inkluderande och tillgänglig utgivning för alla barn och unga.
När jag inte jobbar så försvinner jag gärna i böcker ändå, allra helst kvinno-öden beskrivna av andra kvinnor eller riktigt ruskiga true crime-böcker. Fast på senare tid har det mest blivit högläsning med barnen där hemma och då blir det mer tokroliga eller småfinurliga teman i fokus. Glädjen att få dela läsupplevelsen med nyfikna små personer är ju i sig ändå helt fantastisk, så jag klagar inte!
Men utöver litteratur då? Jo men som småbarnsförälder har mina intressen blivit lite suddiga i kanten, men att får dricka kaffe medans det är varmt eller äta god mat tillsammans med människor jag tycker om är ju trevligt. Eller att damma av pianot och spela allt ifrån Imse Vimse till Bach. Och just musiken blir det kanske inte mycket av här på redaktionen, men kaffe, samtal och böcker – och vad mer kan man egentligen önska?
Vi ses i vimlet!