21/11
Hegas

På väg till vännerna i SPLEJ cyklar Peo förbi ett gammalt hus byggt i trä. Det liknar ett kråkslott. En del säger att det bor en häxa i huset. Hon kallas för Baba Gaga. På en skylt utanför grinden står det: ”Jag kan se din framtid. Ring och boka tid”. Det visar sig snart att många husdjur i kvarteret försvunnit. Kan Baba Gaga hjälpa folk att hitta sina försvunna djur? Eller har hon kanske något med deras försvinnande att göra?

Mysteriet med häxan - årets årskurs 3-bok

Den 14 oktober 2019 utsåg Göteborgs stad årets årskurs 3-bok. I samband med tillkännagivandet hölls en inspirationsdag för de som arbetar i årskurs tre, eller på bibliotek i Göteborgs stad. Årets bok var Splej, mysteriet med häxan av Torsten Bengtsson. Enligt en av talarna under dagen, Anna Månsson Nylund, är boken en bra utgångspunkt för djupare samtal om både samhällsfrågor och vad som egentligen är rätt och fel.

Under november månad har alla årskurs 3-elever i Göteborg fått ta emot ett eget exemplar av boken. Några av dem fick dessutom besök av häxan Baba Gaga själv!

Ännu ett fall för SPLEJ

Du har väl inte missat Mysteriet med den hemsökta stugan? Denna gången är det en otrevlig Godiskung och en hemsökt stuga som måste undersökas. Ska vännerna lyckas lösa mysteriet? Mysteriet med den hemsökta stugan är den 10e delen i serien SPLEJ. I böckerna får vi följa de fyra vännerna Peo, Jamal, Ester och Lollo som tillsammans driver en egen nyhetskanal på nätet. Böckerna har stor verklighetsförankring som garanterat leder till många diskussioner, både i klassrummet och där hemma!

Splej mysteriet med den hemsökta stugan

Ge bort en bok!
Du vet väl att du får rabatterat pris när du gör större beställningar av en titel? Vet du inte vilken titel som passar dina elever så hjälper vi gärna till med förslag.

Tre anledningar till att ge bort en bok till dina elever:
1. Du låter läsningen följa med eleven hem i ryggsäcken på ett roligt och inspirerande vis.
2. Din klass kan arbeta gemensamt med en bok i klassrummet.
3. Din bokgåva visar elever och föräldrar att böcker och läsning är värdefullt!