2022-03-04 10:44

Eftersom jag själv är gammal fortbollsspelare var det väldigt roligt att läsa och ta fram Läsnycklar till Sanja-böckerna. Hon är väldigt stark och stolt men också sårbar, även om hon själv inte vill erkänna det.

Böckerna handlar om att hitta sin identitet i en tid då det händer mycket i ens liv. Det är kompisar och relationer, om att göra rätt och fel och om att våga vara ärlig. Sanja gör en del misstag, precis som alla andra människor, och jag tycker att böckerna speglar hennes känslor kring detta på ett bra och viktigt sätt. Serien ger utrymme för reflektioner och diskussioner om kompisar, familj och livet som tonåring i dagens samhälle.

Sanja-Läsnyckel

Du slipper förbereda frågor själv 

MeraHegas är ett jättebra stöd till oss lärare. Läsundervisningen är så viktig men det är svårt för oss att hinna läsa tillräckligt med böcker i förväg och förbereda bra frågor som tränar elevernas reflekterande och analyserande förmåga. Eftersom det är legitimerade lärare som tar fram läsnycklarna och kopplar dem till läroplanen så kan man lita på att det är bra och relevant innehåll.

Sanja-läsnyckel böcker  

Här hittar du Läsnycklarna 

  • Läsnyckeln till Sanja 1 – Tuff nog?! 
  • Läsnyckeln till Sanja 2 – Laglös 
  • Läsnyckeln till Sanja 3 –  Mål-lös
  • Läsnyckeln till Sanja 4 – Hetast på plan (släpps under våren!) 

Karin gifvas

Jag heter Marika Påhlsson ... 

 … och jag bor och jobbar i Göteborg. Jag har jobbat som mellanstadielärare i snart sex år och svenska är mitt favoritämne att undervisa i. Jag har tagit fram Läsnycklar till bland annat bokserien om Sanja, tjejen som älskar fotboll.