Produkter   » Nyheter » Produkt
Mysteriet med tomterånarna

Mysteriet med tomterånarna

Fakta om boken
Författare: Torsten Bengtsson
Illustratör: Katarina Strömgård
Hegas-nivå:
Lix-tal: 17
Pärm: Hårda pärmar
Antal sidor: 80
ISBN: 978-91-7543-188-8
Artikelnummer: 431888
 
Mer information:
Läsnyckel
Läsprov

Mysteriet med tomterånarna


Författare: Torsten Bengtsson
Illustratör: Katarina Strömgård
Antal:

Pris: 152 kr/st
 

Uppföljare till vårens favorit!

Butiken där Esters syster jobbar blir rånad en sen vinterkväll. De två rånarna är utklädda till tomtar. Senare hittar gänget i Splej tomtedräkter och stöldgods vid stugan där de har sin studio. Väldigt mystiskt. Vilka är rånarna? Och varför har de gömt sina saker vid stugan?

Splej är en nyskriven serie med stor verklighetsförankring av Torsten Bengtsson. I Splej löser ett brott finns gott om stoff för diskussioner i klassrummet och hemma om flera viktiga och ständigt aktuella ämnen som vänskap, kärlek, familj, missbruk och kriminalitet. Katarina Strömgård bidrar till känslan med fina illustrationer i svartvitt.

Sagt om boken:
"Torsten Bengtsson skriver en spännande berättelse om hur ungdomar kan hamna i brottslighet. Kapitlen är korta, meningsbyggnaden enkel. Katarina Strömgård har försett Mysteriet med tomterånarna med dramatiska svartvita illustrationer."
Staffan Engstrand, BTJ-häfte 24,2015

Relaterade produkter

Nyheter

Mysteriet med tomterånarna (Bok+CD)
CD ingår! Mp3-fil och Fulltext-DAISY Uppföljare till vårens favorit! Butiken där Esters syster jobbar blir rånad en sen vinterkväll. De två rånarna är utklädda till tomtar. Senare hittar gänget i...
Läs mer
NivåHegas-nivå 3
från 183 kr/st
Antal:

Nyheter

Mysteriet på kyrkogården
  Splej – Häng med från början! Kompisarna Peo, Jamal, Ester och Lollo startar en egen nyhetskanal som de kallar för SPLEJ. De gör filmklipp och lägger ut på nätet. Samtidigt händer det något m...
Läs mer
NivåHegas-nivå 3
från 138 kr/st
Antal:

Tillbaka

right