Produkter   » Nyheter » Produkt
Milos flykt

Milos flykt

Fakta om boken
Författare: Åsa Storck
Illustratör: Andréa Räder
Hegas-nivå:
Lix-tal: 16
Pärm: Hårda pärmar
Antal sidor: 56 sidor
ISBN: 978-91-7543-399-8
Artikelnummer: 433998
 
Mer information:
Läsnyckel
Läsprov

Milos flykt


Författare: Åsa Storck
Illustratör: Andréa Räder
Antal:

Pris: 142 kr/st
 

Ur det gömda barnets perspektiv

Milo lever gömd med sin familj. De flyttar hela tiden för att inte bli upptäckta. Rädslan för att polisen en dag ska hitta dem gör det svårt för Milo att hitta kompisar. Han börjar vänja sig vid att vara utanför och att bara se på när andra i hans ålder spelar fotboll och har kul.
Ända tills han en dag lär känna Elias – och allt förändras. Ur det gömda barnets perspektiv är Milos flykt en viktig berättelse skriven av Åsa Storck och med stämningsskapande illustrationer av Andrea Räder.

Åsa Storck tilldelades Emilpriset 2016 för bland annat serien om flyktingpojken Milo.

"Även om boken vänder sig till yngre barn är innehållet så pass lättillgängligt att läsaren kan sätta sig in i hur Milos familj upplever sin livssituation. Ett mindre antal blyertsteckningar tar fram viktiga nerslagspunkter i skeendet. Presentation av författare och illustratör avslutar boken, som lämpar sig utmärkt som högläsningsbok. Samtal runt texten bör kunna bli mycket givande."

Lena Franzén, BTJ-häfte nr 5 2017

Relaterade produkter

Nyheter

Milos flykt (Bok+CD)
CD ingår! Mp3-fil och Fulltext DAISY Ur det gömda barnets perspektiv Milo lever gömd med sin familj. De flyttar hela tiden för att inte bli upptäckta. Rädslan för att polisen en dag ska hitta dem...
Läs mer
NivåHegas-nivå 2
från 172 kr/st
Antal:

Tillbaka

right