Produkter   » Alla böcker A-Ö » Produkt
Leo och lögnerna (Bok+CD)

Leo och lögnerna

Fakta om boken
Författare: Pär Salin
Illustratör: Lucas Svedberg
Hegas-nivå:
Lix-tal: 19
Pärm: Hårda pärmar
Antal sidor: 68
ISBN: 978-91-7543-176-5
Artikelnummer: 431765
 
Mer information:
Läsnyckel
Läsprov

Leo och lögnerna (Bok+CD)


Författare: Pär Salin
Illustratör: Lucas Svedberg
Antal:

Pris: 191 kr/st
 

CD ingår! Mp3-fil och Fulltext-DAISY

En lögn kommer sällan ensam

Så lätt det är att trassla in sig i lögner. Det upptäcker Leo, som plötsligt befinner sig i en riktig härva. Han har lovat rektorn att hans hockeylag ska spela mot skolans lag i en välgörenhetsmatch. Men han spelar ju inte ens hockey! Hur blev det så här? Och hur ska Leo ta sig ur sina lögner?

Berättad med attityd, värme och humor. En gripande kapitelbok med ett smidigt språk om hur en lögn kan spåra ur och hur viktigt det är att hjälpa varandra och våga berätta sanningen. Pär Sahlin är lärare och skriver samtidigt läromedel och barnböcker. Leo och lögnerna är hans första bok på Hegas.

Sagt om boken:
"Leo & lögnerna har en tydlig handling som är lätt att följa. Texten är skriven i korta meningar med ett lättförståeligt språk, där humor och allvar blandas. Boksidorna är luftiga med glest satt text och med tydliga marginaler, vilket gör den än mer lättläst. Inkännande och trovärdigt skildras Leos tankar och upplevelser av lögnhärvan, likaså morfars uppmuntran och hjälp till att lösa upp lögnknuten. /.../ illustrationer i gråskala återger utmärkt bokens händelser och de olika personernas känslouttryck."
Inger Lindberg, BTJ-häfte 2015:19

 

Tillbaka

right