Produkter   » Alla böcker A-Ö » Produkt
Jag ser dig
Fakta om boken
Författare: Mårten Melin
Illustratör: Susanne Adolfsson
Ålder: Från 12 år
Hegas-nivå:
Lix-tal: 14
Pärm: Hårda pärmar
Antal sidor: 72 sidor
ISBN: 978-91-8587-707-2
Artikelnummer: 7218
 
Mer information:
Läsnycklar
Provläs

Jag ser dig


Författare: Mårten Melin
Illustratör: Susanne Adolfsson
Antal:

Pris: 152 kr/st
 

Jag går genom parken. Vid Döda bron ska jag rakt fram. Men så ser jag någon uppe på broräcket. Någon som går där. Balanserar. Det ser livsfarligt ut.

Jag tror att det är en tjej. Jag blir rädd och börjar springa ditåt. Just då snubblar hon till! Det är Annika. Jag är säker på att det är Annika.
 
Ronja är ny på Apelskolan. Redan första dagen träffar hon Annika. Men saker och ting är inte alltid som man tror …En bok fylld med spänning, mystik och starka känslor som kärlek och sorg om vartannat.
 
Kommentar från en läsare:
“Den var mystisk. Min kompis måste också läsa boken.
Då kan vi prata om det.”
Elin, 14 år
 
Recensioner från BTJ:
"Handlingen lämnar också många frågor att fundera över och diskutera när boken är färdigläst. Lämplig för lässvaga som eftersöker lite djup i böckerna."
Anna Wilner
 
"De alltför vanliga dystopiska beskrivningarna av utanförskapet beskrivs här istället skört, mjukt och hoppfullt - utan att tappa i trovärdighet. Identifikationsprocessens frågor, när det gäller såväl sexualitet som frågor om liv eller död, gör även de att boken passar för högstadiets flickor."
Marie-Helene Klementsson

Bloggar:

"Jag ser dig heter den senaste & bästa ungdomsboken jag läst på ett tag! /.../ Det är en liten kort läckerhet, som jag egentligen inte kan berätta så mycket om utan att avslöja allt, men tro mig den är värd att läsas!"
BiblanbloggenLäsnycklar (arbetsmaterial) i form av frågor och svar finns för boken. Se informationsrutan till vänster.

Relaterade produkter

Alla böcker A-Ö

Jag är världen
  Poesi passar alla! Efter Ett värmeljus i din skalle och Varm tass i mörkret kommer nu Mårten Melins efterlängtade tredje diktsamling på Hegas. Dikter om längtan, kärlek, vänskap och sorg - ett ...
Läs mer
NivåHegas-nivå 3
från 129 kr/st
Antal:

Alla böcker A-Ö

Jag är ett litet liv
Poesi för de yngre läsarna Äntligen finns dikter för de som går på lågstadiet! De handlar om vänner, känslor och allmänna funderingar. Jag är ett litet liv är Mårten Melins fjärde diktsamling på ...
Läs mer
NivåHegas-nivå 3
från 120 kr/st
Antal:

Tillbaka

right