Produkter   » Alla böcker A-Ö » Produkt
Fotbollsboken (Bok+CD)

Fotbollsboken

Fakta om boken
Författare: Tomas Dömstedt
Illustratör: Nils Olsson
Hegas-nivå:
Lix-tal: 18
Antal sidor: 156 sidor
ISBN: 978-91-7543-084-3
Artikelnummer: 430843
 
Mer information:
Läsnyckel
Läsprov

Fotbollsboken (Bok+CD)


Författare: Tomas Dömstedt
Illustratör: Nils Olsson
Antal:

Pris: 211 kr/st
 

CD ingår! bok med mp3-skiva i ficka.

En bok om fotboll. Och en hel del annat.

Alla i laget får varsin dagbok. Där ska de skriva allt de tänker om sin träning. Men Martin tänker ju på så mycket mer. Är fotbollen lika kul som den brukade vara? Nu när de som får spela match inte är de som tränar mest, utan de som tränar bäst? Och vem är den där tjejen? Kassandra, hon med Blicken …

Tomas Dömstedt, erfaren lättlästförfattare, berättar stilsäkert och med stark inlevelse om hur det är att brottas med tusen känslor samtidigt. Hur svårt det kan vara att berätta om sina känslor för någon. Och om att våga vara ärlig mot sig själv och göra det man verkligen vill. En trovärdig och aktuell bok som passar både tjejer och killar i de tidiga tonåren.


- Lättläst realism för tonåringar
- Angeläget för både killar och tjejer
- Om att lyssna på sig själv och göra det man verkligen vill

”Den här boken känns väldigt angelägen att läsa och diskutera på olika sätt i skolan, idrottsföreningar, familjen, bland kompisar, på fritids och i bokcirklar för exempelvis föräldrar och ungdomsledare. /…/ Det är en lättläst bok med korta meningar och inte särskilt svåra ord med en handling som med största sannolikhet kommer att engagera många med anknytning till ungdomar i 12 till 15-årsåldern, inte minst ungdomarna själva!”
Hans Vikbrant, lärare 7-9 i svenska och engelska på Svaleboskolan i Veberöd, samt mångårig fotbolls- och handbollsdomare.


"Tomas Dömstedt skriver väl. Han har ett eftertänksamt språk, som gör karaktärer och miljöer levande. En nyanserad berättelse"
Staffan Engstrand, BTJ-häfte 2014:15

 

Relaterade produkter

Alla böcker A-Ö

Fotbollsboken
En bok om fotboll. Och en hel del annat. Alla i laget får varsin dagbok. Där ska de skriva allt de tänker om sin träning. Men Martin tänker ju på så mycket mer. Är fotbollen lika kul som den bruka...
Läs mer
NivåHegas-nivå 3
från 147 kr/st
Antal:

Tillbaka

right