Produkter   » Böcker efter ålder » 9 till 12 år » Produkt
En världsomsegling under havet

En världsomsegling under havet

Fakta om boken
Författare: Peter Gotthardt
Illustratör: Sussi Bech
Hegas-nivå:
Pärm: Mjuka pärmar
Antal sidor: 152 sidor
ISBN: 978-91-7543-069-0
Artikelnummer: 430690
 
Mer information:
Läsnyckel
Läsprov

En världsomsegling under havet


Författare: Peter Gotthardt
Illustratör: Sussi Bech
Antal:

Pris: 162 kr/st
 

Följ med på en otrolig undervattensresa!


Ett okänt djur har visat sig i världshaven! Professor Arronax och hans betjänt Charles reser till Stilla Havet för att lösa mysteriet. Där  blir de tillfångatagna av den gåtfulle kapten Nemo. Ombord på ubåten Nautilus färdas de länge under havens yta och de får vara med om otroliga äventyr.

Jules Vernes klassiska berättelse i lättläst omarbetning av Peter Gotthardt och illustrerad i seriestil av Sussi Bech.

 

"Berättelsen /.../ har bibehållit sin lyskraft tack vare författarens enastående fantasi och begåvning för att skildra spännande äventyr. Språket är mycket förenklat, men lyckas ändå bibehålla något av originalets gammaldags prägel. /.../ Bilderna består dels av lockande seriestrippar, dels av med traditionella teckningar, allt i svartvitt. En förenklad världskarta visar den fantastiska resan. Det här är en bra klassikerbearbetning!"
Britt Engdal, BTJ-häftet 2014:10

”Gotthardt har lyckats behålla upptäckarkänslan och teknikfascinationen från Vernes berättelse, tycker jag. Detta klarar sig utmärkt själv som en spännande bok för barn mellan 9 och 15. Dessutom är det mycket lockande illustrationer hela vägen igenom, ofta serieinspirerade med pratbubblor och action. Ett bra sätt att presentera en känd klassiker för barn.”
Bloggen Carolina läser

Tillbaka

right