Produkter   » Alla böcker A-Ö » Produkt
Änglamakerskan / Lättläst

Änglamakerskan

Fakta om boken
Författare: Camilla Läckberg / Åsa Sandzén
Illustratör: Leon Remstedt
Hegas-nivå:
Pärm: Hårda pärmar
ISBN: 978-91-7543-121-5
Artikelnummer: 431215
 
Mer information:
Läsnyckel
Läsprov

Änglamakerskan / Lättläst


Författare: Camilla Läckberg / Åsa Sandzén
Illustratör: Leon Remstedt
Antal:

Pris: 162 kr/st
 

Lättläst Läckberg 

Änglamakerskan är den åttonde boken i den fristående deckarserien om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck.

Ebba och hennes man Mårten flyttar tillbaka till Valö, den ö som Ebba kommer ifrån. Genast händer det obehagliga saker. Men egentligen började det långt tidigare.

När Ebba var ett år gammal försvann hela hennes familj spårlöst. Gåtan har aldrig fått någon lösning. Vad är det egentligen som pågår på ön? Och vad hände med Ebbas familj? Patrik och Erica dras in i mysteriet.

Boken är återberättad och bearbetad av Åsa Sandzén och har bland annat ett förenklat språk, tydlig kapitelindelning och inledande presentationer av persongalleriet. Perfekt för äldre ungdomar och vuxna som av olika anledningar vill ha eller behöver ett mer lättläst alternativ.


- Lättläst Läckberg
- Riktig nagelbitare som lockar till sträckläsning
- Säkert kort för att väcka läslusten hos lite äldre ungdomar och vuxna


Så här berättar Åsa om hur hon arbetat med återberättandet av boken:
"Att bearbeta till lättläst form är lite som att skriva film-manus. En del karaktärer och miljöbeskrivningar måste strykas så att handlingen blir rakare. Den största utmaningen med att återberätta deckare, som Camilla Läckbergs böcker, är att strukturen på berättelsen måste förtydligas men intrigen får inte avslöjas i förväg. Gåtorna måste vara kvar. Det som är typiskt för författaren ska behållas, även i den lättlästa boken."

Sagt om boken:
”Jag tyckte att boken var jättespännande, man förstod alla orden. Boken passar inte bara äldre tonåringar och vuxna utan också yngre tonåringar. Man förstår jättebra och hänger med hela tiden. Boken passar utmärkt till de som har dyslexi som jag. Värd att läsa!!”
Rasmus, 16-årig läsare

Relaterade produkter

Alla böcker A-Ö

Änglamakerskan / Lättläst (Bok+CD)
CD ingår! Bok med mp3-skiva i ficka. Lättläst Läckberg för lite äldre läsare Änglamakerskan är den åttonde och senaste boken i den fristående serien om polisen Patrik Hedström och författaren Eri...
Läs mer
NivåHegas-nivå 5
från 192 kr/st
Antal:

Tillbaka

right