11/9
Hegas

Jobba med Skruvade Sagor för lekfullt lärande

Lagom till Bokmässan lanserar vi vårt sagospel Skruvade Sagor. Det är både ett spel och ett pedagogiskt verktyg, perfekt för dig som i arbetet med de yngre årskurserna jobbar med sagor. Lycka till, och kom ihåg att i de här sagorna är det sällan någon som lever lycklig i alla sina dagar.

Skruvade Sagor är vårt nya sagospel där man ska samla ihop de olika delarna som behövs för en riktig saga. Varje saga behöver ett kort från varje av de fem kategorierna: Huvudperson, plats, fiende, händelse och sagoslut. När du har samlat alla får du lägga ner dina kort och berätta din saga. Med bilder ur våra populära böcker i Lilla Skräckbiblioteket kan du vara säker på att de sagor som skapas inte liknar några du hört förut. Samtidigt följer de sagans logik och övar barnen på att känna igen strukturer samt ger dem glädjen i att skapa sina egna sagor.

Skruvade Sagor är ett pedagogiskt verktyg

Som pedagogiskt verktyg kan Skruvade Sagor användas på olika sätt. Till exempel kan klassen tillsammans dra kort tills man har en av varje och berätta sagan tillsammans. Eller får eleverna själva välja vilka kort de vill berätta om. Man kan dela upp kategorierna och turas om att dra och berätta sagan i klassen genom att lägga högarna i rätt ordning: Huvudperson, plats, fiende, händelse och sagoslut. Man kan dessutom filma sagorna eller skriva ner dem.

Hur man än väljer att jobba med dem är Skruvade Sagor ett perfekt verktyg att föra in barnen i sagornas värld.

    Varor som nämns i nyheten

  • Skruvade Sagor är vårt nya sagospel där man ska samla ihop de olika delarna s...
    79 kr
  • I 6-packet får du 6 stycken kortlekar. Perfekt för klassrummet, fritidsgården...
    259 kr