16/7
Hegas

Pirrig läsning om Leo och kärleken

Sommarpirret!

Hur vet man att man är kär egentligen? Känns det på nåt särskilt sätt i kroppen eller sitter det mest i knoppen? Blir man kanske lite knäpp?

Huvudpersonen Leo i Pär Sahlins bok Leo och kärleken funderar mycket på det där. När hans hand en dag snuddar vid klasskompisen Alinas tror han att han fått en stöt. Men bästisen Tuva hjälper honom att förstå vad det hela handlar om. Det här är en bok om den svåra, märkliga och härliga kärleken. Väldigt fint illustrerad av Lucas Svedberg. Perfekt sommarläsning!

Leo känner hur det pirrar i magen. Han längtar verkligen efter att skolan ska ta slut.

"Leo känner hur det pirrar i magen. Han längtar verkligen efter att skolan ska ta slut."

Kärlek kan se olika ut

Alla har vi vår egen bild av vad förälskelse kan vara. Men för att skriva böcker om kärlek – måste man förstå sig på den? Så här berättar författaren Pär Sahlin:

”När jag var liten blev jag kär var och varannan dag. Ibland blev jag kär för att någon var söt, ibland för att någon var bra på fotboll, ibland för att någon skrattade åt mina skämt på roliga timmen, ibland för att någon hade alla rätt på matteprovet, ibland kanske det inte ens var kärlek. Det kanske var något annat. Och det var inte så dumt det heller. Det där med kärlek är inte alltid så lätt. Måste hjärtat göra lyckovolter? Måste man få handsvett och bli alldeles stum? Eller ska det vara precis tvärtom för att räknas som riktig kärlek? Jag tror att kärleken kan se olika ut. Vissa dagar kan den blixtra och dundra. Andra dagar kan den skratta och le. Det tycker jag är bäst med kärleken.”

Hegas redaktör Jenny Ivarsson rekommenderar Leo och kärleken av Pär Sahlin
Hegas letar efter bra berättelser

På Hegas redaktion letar vi efter olika sorters böcker och de kan handla om allt mellan himmel och jord. Men det allra viktigaste är att det är en bra berättelse. Har du kanske någon historia du vill dela med oss – skicka in den till oss på redaktionen@hegas.se. Och den får gärna handla om kärlek!

/Jenny Ivarsson, redaktör på Hegas

    Varor som nämns i nyheten

  • Om den svåra, märkliga och härliga kärleken. – Du måste komma på ett sätt att...
    149 kr