Hem » Bokserier » Lisa och Max

Lisa och Max

Syskonen Lisa och Max flyttar med sina föräldrar till ett gammalt hus som de ärvt av en släkting. Huset visar sig vara fullt av gamla prylar, tavlor som ser ut att föreställa Lisa och Max i andra historiska epoker och ett enormt bibliotek. Det visar sig att deras gamla släktingar har varit inblandade i mer än en stor och viktig upptäckt genom historien.

Det här är spännande tidsresor – fast utan att vi behöver resa i tiden. Böckerna passar perfekt för att lära sig mer om viktiga uppfinningar, särskilt mellan 9 till 12 år.

Teman i böckerna om Lisa & Max

Äventyr, tidsresor, uppfinningar

Läs mer

Väck läslusten med spännande uppfinningar!


Lisa & Max är en del av Hegas lättlästa utgivning. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via serier och grafiska romaner. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Lisa och Max