Hem » Lättlästa böcker A-Ö » Kompis-gänget 4 - Ava tycker inte om att läsa

Kompis-gänget 4 - Ava tycker inte om att läsa

1+ 116 kr
5+ 110 kr
10+ 105 kr

Dokument (0)

Omdöme (1)
Perfekta böcker för barn med lässvårigheter och dyslexi.
Kompisgänget är en fristående bokserie där vi får träffa medlemmarna i kompis-gänget som både bor i samma hus och går i samma klass. Serien tar på ett vardagligt sätt upp problemställningar lämpade att diskutera i lågstadiemiljö.

Idag den 8 oktober är det internationella dyslexidagen och därför har jag passat på att läsa boken ”Ava tycker inte om att läsa” som handlar om att läsa böcker och förstärka de positiva med läsningen när man bara ser problem med att läsa.

Kompisgänget är en serie med mycket bilder, korta och lättlästa texter som tillsammans är uppbyggda i stil med grafiska serieböcker, på så sätt får läsaren bildstöd när den läser de korta meningarna som är skrivna med ett speciellt typsnitt som heter Dyslexie, ett typsnitt som är speciellt framtaget för att underlätta läsningen för personer med dyslexi och samtidigt hjälper dem att hålla reda på bokstäverna.

Eftersom böckerna är uppbyggda i en stil som påminner om grafiska serieböcker, har de en väldigt lättläst text som är lätt att avkoda och med hjälp av bilderna som ger mycket bildstöd hjälper de till att skapa ett bra flyt i läsningen.

Det är även bra att det finns flera böcker i samma fristående bokserie, så att läsarna känner igen karaktärerna, miljön och språket. Även detta hjälper till att skapa ett bra läsflyt.

Kompisgänget är en även en bokserie med aktuella och viktiga ämnen som är igenkännande hos barn i lågstadiet åldern. Problemställningarna lyfts fram på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt och öppnar upp för diskussion.

En passade serie som specialpedagoger och grundskolelärare kan ha som redskap för att hjälpa barn med lässvårigheter och dyslexi.

Här kan ni ta del av den fullständiga bokrecensionen: https://www.gullislastips.se/2020/10/08/kompis-ganget-av-sylvaine-jaoui-annelore-parot/
Lämna ett omdöme

Produktbeskrivning

Medlemmarna i Kompis-gänget bor inte bara i samma hus - de går också i samma klass. Det här är del 4 i serien. I den här boken handlar det om läsning. En del barn i klassen älskar att läsa. De kan inte få nog av böcker. Men andra hatar att läsa. De tycker att det är svårt och jobbigt. Det blir till och med slagsmål mellan dom som gillar och dom som inte gillar att läsa. Som vanligt försöker vännerna i Kompis-gänget att hitta på något sätt lösa problemet. Hur kan man göra det lättare och mysigare att läsa - så att alla kan tycka det är kul?

Kompis-gänget är en serie med mycket bilder, korta texter och ett typsnitt som är speciellt framtaget för att underlätta läsningen för personer med dyslexi. Serien tar på ett vardagligt sätt upp problemställningar lämpade att diskutera i lågstadiemiljö.

Läs mer

Recensioner

Fakta om boken

Artnr: 816675
Streckkod: 9789178816675
Författare Sylvaine Jaoui
Illustratör Annelore Parot
Översättare Johanna Brock
Ålder 6-8
Pärm Hård
Antal sidor 27
Mediatyp Bok

Andra böcker från samma författare

Kunder som har köpt denna bok har även köpt